Σίγουρα κάθε μέρα θα ξυπνάς μέσα σε έναν πραγματικό εφιάλτη. Πρόκειται να αγοράσεις ένα νέο smartphone και θυμάσαι ότι οι μισές σχεδόν συσκευές, δεν είναι ενημερωμένες στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού. Και αναρωτιέσαι, πως μπορείς να αγοράσεις ένα smartphone που θα έχει την πιθανότητα να λαμβάνει τις τελευταίες και πιο πρόσφατες ενημερώσεις  του Android. Λοιπόν, εδώ ακολουθούν ορισμένες συμβουλές-κατευθυντήριες γραμμές.

Αρχικά, πριν προβείς στην επόμενη αγορά σου, θα πρέπει να έχεις ρίξει μια σύντομη ματιά στο ιστορικό του κατασκευαστή. Πόσο γρήγορα διαθέτει ενημερώσεις; Υπάρχει υποστήριξη από την κοινότητα του XDA Developers; Και μην νομίσεις απλά επειδή ένα  brand ενημερώνει την τελευταια και πιο πρόσφατη συσκευή του, θα ενημερώνει όλα τα smartphone που έχει διαθέσει. Για παράδειγμα, είναι πιο πιθανόν η Samsung να ενημερώσει την σειρά S σε σχέση με τη σειρά J. Βέβαια, δεν χάνεις τίποτα να δεις και online κοινότητες, όπως το XDA Developers.

Ίσως θα πρέπει να αγοράσεις ένα flagship smartphone

Εντάξει, δεν έχουν όλοι χρήματα για μια τέτοια αγορά, αλλά θα πρέπει να το λάβεις υπόψιν σου. Αν είσαι από αυτούς που νοιάζονται να έχουν την συσκευή τους ενημερωμένη, τότε μάλλον θα πρέπει να ξοδέψεις κάτι περισσότερο (βέβαια, αν το επιτρέπουν οι οικονομικές σου δυνατότητες). Επιπλέον θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον έναν μήνα από την κυκλοφορία μιας συσκευής, για να δεις μήπως εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, ενώ με τον χρόνο η τιμή πέφτει.

Πολλές εταιρείες, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, κυκλοφορούν πολλές συσκευές στην αγορά και δεν ενδιαφέρονται καθόλου (ή ελάχιστα) για να ενημερώσουν τα προιόντα τους. Brands όπως Sony, LG και Samsung, Xiaomi, OnePlus, Google και Huawei είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Επέλεξε συσκευές του προγράμματος Android One

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διασφαλίσεις ότι η συσκευή σου θα αναβαθμιστεί στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση. Και μάλιστα, απολαμβάνεις και το stock Android. Υπάρχουν πολλές συσκευές που υποστηρίζουν το Android One πρόγραμμα, όπως της Xiaomi, το MI A1, οι νέες συσκευές της Nokia που ανακοινώθηκαν στην έκθεση MWC 2018 και πολλά περισσότερα. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις και τη σειρά Pixel της Google που έρχεται με το πιο pure Android software και λαμβάνει τις γρηγορότερες ενημερώσεις ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.