Οι περισσότεροι θα γνωρίζουν ότι η ταχύτητα του φωτός είναι 299,792,458 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ενώ το γεωγραφικό πλάτος των Πυραμίδων της Γκίζας 29.9792458°N.

Αληθεύει ωστόσο και αν ναι είναι σύμπτωση;. Η απάντηση στη πρώτη ερώτηση για το αν είναι αλήθεια είναι καταφατική. Το φως ταξιδεύει με 299,792,458 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Την ίδια στιγμή το γεωγραφικό πλάτος των Πυραμιδών είναι 29.9792458 N όπως φυσικά και τόσα άλλα μέρη στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.

Η διαστολή του σύμπαντος σταματά, το σύμπαν καταρρέει και αυτό επιστρέφει στο 0

Για το αν είναι σύμπτωση ή όχι, η απάντηση είναι ναι. Όπως αναφέρει το LFLScience οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, ακόμη και αν είχαν μετρήσει την ταχύτητα του φωτός πριν από αρκετές χιλιετίες, πριν από τον Δανό αστρονόμο Ole Roemer το 1676 μ.Χ και επέλεξαν να κρατήσουν τη μέτρηση κρυφή δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, καθώς η μονάδα του μέτρου καθιερώθηκε το 1791 μ.Χ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ιστοσελίδα Snopes, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το κυβικό, με την ταχύτητα του φωτός να αντιστοιχούσε στα 571,033,253 cubits per second – ανά δευτερόλεπτο.

Το Voyager 2 απέδειξε ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι τελικά συμπιεσμένο!

Όσο εντυπωσιακοί και αν ήταν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν μετρούσαν την ταχύτητα του φωτός, ούτε πλοηγούνταν χρησιμοποιώντας παγκόσμιες γραμμές γεωγραφικού μήκους και πλάτους. Και αν το είχαν κάνει αυτό, θα υπήρχαν πιθανώς λίγες περισσότερες αποδείξεις από την τοποθέτηση της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας σε γεωγραφικό πλάτος που ταυτίζεται με την ταχύτητα του φωτός εκφρασμένη σε μονάδα μέτρησης που ανακαλύφθηκε αιώνες μετά. Πρόκειται απλά για μια σύμπτωση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μετρησαν ποιες ειναι οι συντεταγμενες του γεωγραφικου πλατους κ μηκους των πυραμιδων σε cubits και δεν συμπιπτει με την ταχυτητα φωτος σε cubits;

  2. Όλη η μπούρδα στο διαδίκτυο. Τι κάνουν οι τελείως άχρηστοι γραφίαδες. τα Ορκ για ειβιωση

  3. Ρε εξωγήινοι τις έχτισαν λέμε. Ή μάλλον ταξιδιώτες από το μέλλον, άνθρωποι δλδ εξου και η ίδια μονάδα μέτρησης

  4. Ξεκάθαρα άνθρωποι ή πλάσματα από το μέλλον ή από άλλη διάσταση, που χρησιμοποίησαν την ταχύτητα του φωτός για να ταξιδέψουν , χτίσαν τις πυραμίδες εκεί και έτσι για να μπορέσουν να επιστρέψουν. Τελικά όμως προτίμησαν να γίνουν Φαραώ..

  5. Ααα μάλλον έτσι είναι…όπως όταν βάζεις κωδικό 0000 ή1234,σου λέει μη πάθω καμία φλασια κ μετά πως πάμε πίσω;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.