Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Samsung αποφάσισε να δημιουργήσει την δικιά της mobile GPU. Η εταιρεία λέγεται πως είχε πλησιάσει στο παρελθόν την AMD και τη Nvidia ως πιθανούς προμηθευτές της, αλλά δεν κατάφερε κάτι από αυτό. Έτσι, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Apple, και να σχεδιάσει μόνη της το δεύτερο πιο σημαντικό κομμάτι ενός chipset.

Μια ομάδα σχεδιαστών με έδρα την Καλιφόρνια με βιογραφικό σε Qualcomm, AMD και Nvidia έχει επιλεχτεί για να σχεδιάσει πυρήνες γραφικών, όπως οι Mali της ARM, τους οποίους χρησιμοποιεί η Samsung στα Exynos chip της μέχρι σήμερα.

Η Samsung θα επιδιώξει να κατασκευάσει GPU για ναυαρχίδες, αλλά θα ξεκινήσει από το πιο προσιτό τμήμα πρώτα, ώστε να αποκτήσει εμπειρία. Η δεύτερη γενιά GPU θα μπει στον χώρο των high-end τηλεφώνων μαζί με άλλες εφαρμογές – όπως για αυτοκινούμενα αμάξια και machine learning.

Οι πυρήνες Mongoose της Samsung ξεπερνούν τους σύγχρονους πυρήνες Cortex-A και αν μπορούν να αναπαράγουν την επιτυχία στο πεδίο γραφικών, θα είναι σε θέση να μειώσουν την εξάρτησή τους από την ARM.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.