Η Γη περιστρέφεται πάντα και είναι στρογγυλή. Ακόμα και με το διαδίκτυο γεμάτο από ανόητες θεωρίες πως η Γη είναι ο μόνος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα που είναι επίπεδη, το να δούμε πως η Γη είναι σφαιρική είναι τρομερά εύκολο. Αρκεί να στήσουμε μια κάμερα σε ένα σημείο μακριά από τα φώτα της πόλης και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην έκθεση να καταγράψουμε τις αλλαγές στον ουρανό. Αυτό ακριβώς έκανε και ο φωτογράφος Eric Brummel και το πανέμορφο timelapse που δημιουργήθηκε, πραγματικά συγκλονίζει με την ομορφιά του.

Ο Brummel δημιούργησε το timelapse τραβώντας πολλές φωτογραφίες του ουρανού και έχοντας την κάμερά του κλειδωμένη στην περιστροφή της Γης. Υπάρχει εξοπλισμός σαν gimbal που το κάνει αυτό για αστροφωτογραφία. Στο βίντεο βλέπουμε την αλλαγή του ουρανού ανάλογα με την ώρα, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα και η περιστροφή της Γης. Παράλληλα φαίνεται και ο γαλαξίας μας στην φωτογραφία, κάτι που κάνει το timelapse μοναδικό.

Το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα και εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το γιατί η Γη δεν είναι επίπεδη. Το εγχείρημα δημιουργήθηκε με μια απλή κάμερα και έναν ιχνηλάτη αστεριών. Ο τελευταίος επιτρέπει την περιστροφή τις κάμερας με την ίδια ταχύτητα με την Γη, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για αυτό και βλέπουμε τον Γαλαξία μας σταθερό στο βίντεο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο βίντεο και κάθε φορά η εμπειρία είναι εντυπωσιακή. Ενώ γνωρίζουμε πως η Γη περιστρέφεται, είναι διαφορετικό να το βλέπεις σε βίντεο και πραγματικά προκαλεί δέος.

Βέβαια αυτές οι λήψεις απαιτούν να γίνονται από μέρη που υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη φωτορύπανση, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε μακριά από τα φώτα της πόλης. Αν δεν το κάνουμε, θα έχουμε μια φωτογραφία από τις αντανακλάσεις των φωτών της πόλης, στα σωματίδια της ατμόσφαιρας και θα καταλήξουμε με θολές φωτογραφίες.

Από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι σήμερα σε 3 λεπτά!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες αντίστοιχες λήψεις, τρομερό ενδιαφέρον έχει το προφιλ του Aaron Jenkin στο Instagram, με απίστευτές λήψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.