Ένας 80χρονος κάτοικος της Montana, ο Arthur “Jack” Schubarth, ομολόγησε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που σχετίζονται με ένα παράνομο σχέδιο για την άγρια φύση, το οποίο περιλαμβάνει την κλωνοποίηση υβριδικών προβάτων για σκοπούς κυνηγιού τροπαίων.

Η υπόθεση αποκαλύπτει μια ανησυχητική πλοκή όπου ο Schubarth χρησιμοποίησε κλωνοποιημένο γενετικό υλικό από πρόβατα Marco Polo της κεντρικής Ασίας για την εκτροφή τεράστιων υβριδικών ζώων στο ράντσο του, έκτασης 215 στρεμμάτων, στο Vaughn της Montana.

Λειτουργώντας υπό την κάλυψη της Sun River Enterprises LLC, το ράντσο του Schubarth απευθυνόταν κυρίως σε λάτρεις του κυνηγιού σε αιχμαλωσία, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να κυνηγήσουν αυτά τα παράνομα κλωνοποιημένα υβριδικά πρόβατα.

Το πιο τρομακτικό “αρπακτικό” δεν είναι τα λιοντάρια, κάτι τρομάζει τα ζώα περισσότερο (βίντεο)

Η επιχείρηση αυτή παραβίαζε πολυάριθμους νόμους για την προστασία της άγριας ζωής, καθώς τα πρόβατα Marco Polo αναγνωρίζονται ως απειλούμενο είδος τόσο από την αμερικανική όσο και από τη διεθνή νομοθεσία.

Ο Schubarth συνεργάστηκε με έναν ανώνυμο συνεργάτη για τη λαθραία εισαγωγή βιολογικού υλικού από πρόβατα Marco Polo, τα οποία στη συνέχεια κλωνοποιήθηκαν για την παραγωγή καθαρών γενετικών δειγμάτων.

Αυτά διασταυρώθηκαν στη συνέχεια με οικόσιτα πρόβατα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υβριδικού είδους προσαρμοσμένου για κυνήγι τροπαίων. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό το είδος κυνηγιού αποσκοπεί στην εκτέλεση ζώων με στόχο την απόκτηση τρόπαιων, όπως τα κεφάλια, η γούνα, τα κέρατα τους, ή ακόμα και ολόκληρο το σώμα του ζώου.

Το κατηγορητήριο αποκάλυψε επίσης την παραποίηση κτηνιατρικών πιστοποιητικών από τον Schubarth για τη μεταφορά αυτών των υβριδικών ζώων και την εμπορία του σπέρματος και των απογόνων τους.

Κατηγορούμενος για παραβίαση του νόμου Lacey Act, ο Schubarth αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και βαρύ πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Η καταδίκη του έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, ενώ οι ταυτότητες των συνωμοτών του παραμένουν αδιευκρίνιστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.