Τον τελευταίο καιρό έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση με ένα σωρό εφαρμογές για Android που χρησιμοποιούν διάφορα κενά ασφαλείας και μεθόδους παραβίασης, για να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Η Google καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρεί καθαρό το Play Store και πρόσφατα αφαίρεσε ακόμα 25 επιβλαβή apps.

Η εταιρεία ασφάλειας Evina ανακάλυψε 25 εφαρμογές που υπήρχαν στο Play Store και κλέωουν δεδομένα από χρήστες που χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο σύνδεσης το Facebook. Για να κλέβουν τα δεδομένα ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες σελίδες σύνδεσης.

Εκτός από το να κλέβουν τα στοιχεία σου, οι εφαρμογές εμφάνιζαν διαφημίσεις με pop-ups, ή στην περιοχή ειδοποιήσεων, και τα λοιπά. Άρα, εκτός του ότι κλέβουν τους χρήστες, οι δημιουργοί των apps κλέβουν και τη Google μέσω των ads, ή έστω έκλεβαν γιατί φαντάζομαι τους μπλόκαρε.

Η Google ενημερώθηκε από την Evina και αφαίρεσε αμέσως τις εφαρμογές από το Play Store. Όμως, δεν έχει τη δυνατότητα να τις καταργήσει από τα τηλέφωνα των χρηστών. Γι’ αυτό, τσέκαρε τη λίστα παρακάτω, και αν έχεις στο κινητό σου κάποιο από αυτά τα apps κατάργησε το άμεσα.

Google Play Store fake apps steal facebook user data

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το βασικότερο που πρέπει να κάνει η google είναι να ξηλώσει τις διαφημίσεις από το android. Εφόσον δεν το κάνει, είναι πονηρά σκεπτόμενη. Είδαμε και τον chrome της, ποσο αντιδιαφημιστικος ειναι (για τους αλλους)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.