Σύμφωνα με τον Matt Williams του University Today, ο ήλιος γίνεται κατά 1% πιο φωτεινός κάθε 100 εκατομμύρια χρόνια. Στη πάροδο του χρόνου κάτι τέτοιο έχει καταστροφικές επιπτώσεις. Οι ωκεανοί μας θα εξατμιστούν και η ατμόσφαιρα θα εκλείψει όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, κάνοντας τον πλανήτη μας σαν την Αφροδίτη, η οποία πνίγεται από μια τοξική ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα.

Σε μια ερευνητική εργασία του 2008, οι επιστήμονες K.-P Schroder και Robert Cannon Smith αναφέρουν τα εξής: Η κατοικήσιμη ζώνη του όπως την ξέρουμε θα εξαφανιστεί πολύ πριν ο ήλιος μας εισέλθει στη φάση του ερυθρού γίγαντα. 

Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η ζώνη αυτή θα επεκταθεί πέρα από την τροχιά της Γης σε περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Ο ήλιος θα εξατμίσει τους ωκεανούς της Γης και στη συνέχεια η ηλιακή ακτινοβολία θα εκτοξεύσει το υδρογόνο από το νερό. Η Γη δεν θα έχει ποτέ ξανά ωκεανούς και τελικά θα λιώσει.

Από την μεριά της η Nasa επισημαίνει: Όταν ο ήλιος αρχίσει να πεθαίνει, θα επεκταθεί σε έναν ερυθρό γίγαντα τόσο μεγάλο που θα καταπιεί τον Ερμή, την Αφροδίτη και πιθανώς και τη Γη. Αυτό θα συμβεί σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια, τέσσερα δισεκατομμύρια αφότου οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η Γη θα γίνει ακατοίκητη.

Από την μεριά του ο αστροφυσικό Paul Sutter επισημαίνει ότι αν η διογκωμένη ατμόσφαιρα του ήλιου φτάσει στον κόσμο μας, η Γη θα διαλυθεί σε λιγότερο από μια ημέρα. Τα ευχάριστα νέα; Έχουμε τουλάχιστον ορισμένα δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι να αρχίσουμε να ανησυχούμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.