Σίγουρα, έχει υπάρξει εκείνη η στιγμή, η οποία βαριέσαι αφάνταστα. Και τι καλύτερο από το να ανοίξεις το Street View και να κάνεις μια βόλτα. Το κάνω συνέχεια προσωπικά, καθώς η δουλειά που έχω επιλέξει είναι εξαντλητική και κάποια στιγμή κουράζει (αν και την λατρεύω). Μεταξύ των τρισεκατομμυρίων pixels του Street View, υπάρχουν και μερικά διαμάντια. Αρκεί να πέσεις πάνω τους. Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Horseman

Στην άγρια φύση της προαστιακής Βρετανικής Κολομβίας βρίσκεται ένα άνδρας με κεφάλι αλόγου, ο οποίος κάθεται σε μια καρέκλα, δίπλα από ένα τραπεζάκι. Δίπλα του θα βρεις δυο πλαστικά flamingos και στο χέρι του μια μπανάνα. Η εικόνα λήφθηκε το 2014, και μάλλον πρέπει να γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα περάσει από εκεί το αυτοκίνητο της Google. Η προσπάθεια αξίζει επαίνους.

Δείτε τον εδώ

Μάσκες περιστεριών

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για πολλά πράγματα. Έχει μια εξαιρετικά πλούσια κουλτούρα, εξαιρετικό φαγητό και φυσικά ανθρώπους που φοράνε μάσκες πουλιών. Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί το μακρινό 2013 από έναν Google Trekker. Οι Trekkers είναι σαν τα Street View αυτοκίνητα αλλά πεζοί, με την 360 μοιρών κάμερα να βρίσκεται τοποθετημένη σε μια τσάντα πλάτης.

Δείτε τους εδώ

The Stig

Το Top Gear αποτελεί το κορυφαίo πρόγραμμα που αφορά το αυτοκίνητο και ξεκίνησε από το BBC. Σημείο κατατεθέν ήταν και ο The Stig ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια με μια λευκή  αγωνιστική στολή αντοχής στη φωτιά, με γάντια και κράνος. Δεν άργησε να αποτελέσει ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της σειράς.  Εδώ το 2009, η κάμερα του Street View εντόπισε έναν στον αυτοκινητόδρομο A82 στη Βόρεια Σκωτία.

Δείτε τον εδώ

Η ιδιωτικότητα στόχος της Google

Σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το Street View, οι πινακίδες και τα πρόσωπα αυτόματα θολώνονται. Κάτι τέτοιο περιορίζει τις ανησυχίες των ανθρώπων όσον αφορά την παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους εκ μέρους του Street View. Ωστόσο, από τη στιγμή που οι αλγόριθμοι αυτόματης θόλωσης έχουν δημιουργηθεί από τους ανθρώπους και οι άνθρωποι κάνουν λάθη, λάθη κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους. Η καημένη αγελαδίτσα στο Cambridge, είναι σίγουρο, ότι η ιδιωτικότητά της, είναι ένα από λιγότερα προβλήματά της.

Δείτε την εδώ

Μια παρέα Street View οχημάτων

Από το 2007, κατάλληλα εξοπλισμένα οχήματα, ταξιδεύουν όλο τον κόσμο, φωτογραφίζοντας κάθε κατεύθυνση, ώστε να μας χαρίσουν αυτή την εξαιρετική υπηρεσία που αποκαλείται Street View. Μοιάζει σαν ένα μικρό θαύμα, αλλά με τους κατάλληλους ανθρώπους και τα χρήματα όλα γίνονται.

Στην ουσία πρόκειται για κλασσικά hatchbacks που είναι ιδιαίτερα οικονομικά και αρκετά μικρά για να χωράνε σε κάθε οδό των πόλεων, αλλά αρκετά μεγάλα για να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τι συμβαίνει όμως μετά από μια βάρδια; Τόσο τα αυτοκίνητα, όσο και οι οδηγοί τους πρέπει να ξεκουραστούν. Και μπορεί να καταλήγουν σε μια μαρίνα στο Monterey της Καλιφόρνια.

Δείτε τα εδώ

Και άλλος Horseman

Στη Σκωτία αυτή τη φορά η κάμερα του Street View έπιασε άλλον έναν άνθρωπο να φοράει κεφάλι αλόγου.

Ένα μυστήριο

Η εικόνα που προηγείται, τραβήχθηκε σε μια ηλιόλουστη ημέρα το 2012 στο Maryland. Δημιουργεί πολλά ερωτήματα, παρά απαντά. Είναι σκηνοθετημένη για το Street View ή μια εντελώς τυχαία περίπτωση; Γιατί υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τηλεόραση πίσω από το αυτοκίνητο; Τι κάνουν ακριβώς οι δυο αυτοί άνθρωποι; Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας.

Δείτε τους εδώ

Ο browser αποθηκεύει τα passwords σε απλή μορφή κειμένου – Έλεγξε τον δικό σου με αυτόν τον τρόπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.