Από την αρχή κιόλας του event της Apple, το video παρουσίαζε ιστορίες ανθρώπων σε επείγουσα κατάσταση και πως οι ζωές τους σώθηκαν από το Apple Watch. Πως μπόρεσαν να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από το ρολόι, πως το ρολόι εμφάνισε τον επικίνδυνο καρδιακό ρυθμό και πολλά άλλα, με το μήνυμα που ήθελε να περάσει να είναι ότι χωρίς ρολόι ίσως και να μην επιζήσεις.

Βασικά, από το πρώτο λανσάρισμα το 2014, ο Tim Cook αποκάλεσε το Apple Watch μια συσκευή με έμφαση στην υγεία του ατόμου. Το 2018, όταν η Apple παρουσίαζε το χαρακτηριστικό ανίχνευσης μη ομαλού καρδιακού ρυθμού, ο Cook αναφερόταν στο ρολόι ότι σώζει ζωές. Πλέον, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, παρουσιάζοντάς το σαν κάτι που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.

Σε αυτό ακριβώς αναφέρεται και το theverge.com, μια κατεξοχήν apple fan σελίδα, η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τα health features στα Apple Watches μπορούν να κρατήσουν συνολικά τα άτομα πιο υγιή. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ακρίβεια των ρολογιών στις μετρήσεις, με τον μετρητή επιπέδων οξυγόνου στο αίμα να δυσκολεύεται να πάρει επακριβείς μετρήσεις από τον καρπό. Εξάλλου, μπορεί να ανιχνεύει έναν μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, δεν θα αποτρέψει όμως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εν ολίγοις, μπορεί να είναι μια καλή marketing τακτική για να πείσει τον κόσμο να ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ στο Apple Watch, ωστόσο η παρουσίαση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε όριο, κάνοντάς το να εμφανίζεται ως η μόνη συσκευή μεταξύ ζωής και θανάτου. Δεν είναι πλέον μια fitness συσκευή, ή ένας τρόπος να μάθει κανείς περισσότερα για την υγεία του. Πλέον, για την Apple είναι το μόνο μέσο για να την βγάλεις καθαρή. Ένα επίπεδο, που σε καμιά περίπτωση δεν έχει φθάσει μέχρι στιγμής το Apple Watch, τουλάχιστον όχι ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.