Skip to content

Στον αέρα όσοι αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα! Δε λειτουργεί το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
ηλεκτρικά φορτιστές Ελλάδα Αμερική επιδοτήσεις

Τις τελευταίες ημέρες, όσοι αγόρασαν ηλεκτρικό όχημα, δε μπορούν να κάνουν αίτηση στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 με τις επιδοτήσεις που δικαιούνται να είναι στον αέρα. Από ότι φαίνεται το σύστημα έχει σταματήσει να δέχεται νέες αιτήσεις από τις 24 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, έχει αλλάξει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να αγοραστεί το όχημα και μετά να γίνει η αίτηση για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, ώστε να πάρει κάποιος της επιδότηση 9.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Τώρα όμως, όσοι αγόρασαν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, το σύστημα του Υπουργείου δεν τους επιτρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις και αρκετοί μας στέλνετε μηνύματα για να μάθετε τι έχει συμβεί.

Από ότι φαίνεται, το σύστημα δε μπορεί να κάνει δεκτή νέες αιτήσεις πολιτών, λόγω δέσμευσης του συνόλου των διαθέσιμων πόρων. Οι δυνατότητα κατάθεσης αίτησης θα είναι πάλι δυνατή, με τη προσθήκη πόρων στην πλατφόρμα.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Την περασμένη Παρασκευή, 22 Νοέμβριου 2024, οι διαθέσιμοι πόροι για τους ιδιώτες καταναλωτές, ανέρχονται λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, από τα 18 εκατομμύρια ευρώ που ήταν διαθέσιμα στην αρχή του προγράμματος. Αντίστοιχα, για τα νομικά πρόσωπα, οι πόροι ανέρχονται στα 7.2 εκατομμύρια ευρώ, από τα 15 εκατομμύρια στην αρχή του προγράμματος.

Οι πόροι που είχαν διατεθεί στο Κινούμε Ηλεκτρικά 3 από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είχε οριστεί στα 33 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φαίνεται να έχουν τελειώσει

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναμένεται να δώσει άμεσα λύση, από την επόμενη εβδομάδα, λύνοντας το πρόβλημα με την κατάθεση νέων αιτήσεων για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, από ιδιώτες καταναλωτές.

Η Vodafone ανακοινώνει νέο πρόγραμμα πραγματικά απεριόριστου internet για όλους!

Από ότι φαίνεται το υπουργείο θα μεταφέρει χρήματα που έχουν απομείνει για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, που θα πήγαιναν προς νομικά πρόσωπα, προς τους ιδιώτες καταναλωτές. Ταυτόχρονα, θα αναζητήσουν νέους πόρους για να τροφοδοτήσουν το πρόγραμμα, ώστε να συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, μιας και τα 7.1 εκατομμύρια ευρώ που έχουν μείνει για τα νομικά πρόσωπα, δεν είναι αρκετά.

Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, ενώ μέχρι στιγμής όσοι αγόρασαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα της προηγούμενες ημέρες είναι σε ανάμενα κάρβουνα.

Πηγή: carandmotor

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.