Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χρήση των iPhone είναι η αδυναμία ξεκλειδώματος με το Face ID λόγω της χρήσης μάσκας. Η Apple τελικά έκανε το Face ID «συμβατό» με τη χρήση μάσκας, αλλά ο περιορισμός ήταν ότι έπρεπε να γίνει πιστοποίηση και σύνδεση ενός Apple Watch, ώστε να είναι δυνατή η μερική αντιστοίχιση προσώπου.

Ένα από τα νεότερα χαρακτηριστικά που ανακάλυψε πρόσφατα ο Brandon Butch στην τελευταία έκδοση beta του iOS 15.4 είναι η δυνατότητα χρήσης μερικού Face ID που θα ήταν χρήσιμη όταν ο κάτοχος του iPhone φοράει μάσκα, ενώ δεν απαιτεί πλέον να υπάρχει συνδεδεμένο Apple Watch. Ακόμη και με μάσκα, το Face ID μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Apple Pay, App Store, και εφαρμογές τρίτων.

Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το Face ID με ή χωρίς μάσκα και να επιλέξουν τη ρύθμιση για χρήση μάσκας – δεν χρειάζεται να φοράνε μια κατά τη ρύθμιση. Ωστόσο, η Apple προειδοποιεί ότι το Face ID είναι πιο ακριβές όταν έχει ρυθμιστεί μόνο για αναγνώριση πλήρους προσώπου. Κατά τη χρήση του Face ID με μάσκα, το iPhone αναγνωρίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά γύρω από τα μάτια για τον έλεγχο ταυτότητας.

Επίσης στην τελευταία έκδοση beta του iOS 15.4 έχει γίνει διαθέσιμη η βελτιωμένη αναγνώριση όταν ένας χρήστης φοράει γυαλιά. Αν ο χρήστης φοράει μάσκα, ίσως χρειαστεί να βγάλει τα γυαλιά ηλίου, όμως τα γυαλιά οράσεως αναμένεται να μην εμποδίζουν τη λειτουργία του Face ID. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το Face ID να αναγνωρίζει κάθε ζευγάρι γυαλιά που φοράει σε τακτική βάση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.