Τόσο στο Android 8.1 Oreo όσο και στο Android 9 Pie, αν προβείς στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής εκτός Google Play Store, έχεις να ενεργοποιήσεις το permission  “Install unknown apps” .

Μόλις το κάνεις παραμένει ενεργοποιημένο μέχρι να το απενεργοποιήσεις χειροκίνητα. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει στις δυο πρώτες beta εκδόσεις του Android Q. Πιο συγκεκριμένα στην πιο πρόσφατη beta, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το “Install unknown apps” permission κάθε φορά που θέλεις να εγκαταστήσεις ένα APK. Παρακάτω, ακολουθεί ένα video για να δεις πως ακριβώς λειτουργεί.

Tο χαρακτηριστικό αυτό δηλώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την προσήλωση της Google στην ασφάλεια και στην ιδιωτικότητα στην επόμενη μεγάλη έκδοση. Βέβαια, σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να ενοχλεί πολλούς.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.