Αλλάζει το τοπίο στις τραπεζικές συναλλαγές μετά την χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου όπου επιβάλλει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πραγματοποιούν τις μεταφορές χρημάτων άμεσα σε 10 δευτερόλεπτα χωρίς επιπλέον κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα προβλέπουν ότι οι άμεσες μεταφορές ποσών σε ευρώ θα εκτελούνται άμεσα (ανεξάρτητα από την ημέρα ή την ώρα που δίνεται η εντολή) και τα χρήματα θα πρέπει να φτάνουν στο λογαριασμό του παραλήπτη μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Ουσιαστικά μπαίνει τέλος στην αναμονή δυο ή περισσότερων ημερών.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι ότι αυτές οι άμεσες πιστώσεις δεν θα περιέχουν την παραμικρή επιβάρυνση για τους πελάτες των τραπεζών. Θα απαγορεύεται η χρέωση για μια άμεση πίστωση. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για να εφαρμόσουν τον κανονισμό.

Έτσι κάνεις το Google Maps να δείχνει με μεγαλύτερη ακρίβεια την τοποθεσία σου!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή η κυβέρνηση στην Ελλάδα γκρινιάζει στις τράπεζες για διάφορες χρεώσεις και προμηθειες, όπως για το IRIS κάτω από 500 ευρώ, οι τράπεζες πήραν μεν τις προμήθειες πίσω αλλά έχουν ήδη αρχίσει τις χρεώσεις για να διατηρείς λογαριασμό.

  2. Δεν υπάρχουν αυτά που μας πουλάνε δήθεν για εξυπηρέτηση και πράσινα άλογα….
    Ειδικά η Τράπεζα Πειραιώς είναι για κάποιο λόγο από τις χειρότερες,αν όχι η χειρότερη.
    Και είμαι πελάτης της, δυστυχώς

  3. Καιρος ήταν. Έχω βαρεθεί τις οποιοδήποτε χρεώσεις από τις τράπεζες. Στέλνεις λεφτά σε λογαριασμό σου άλλης τράπεζας σε χρεώνουν και οι δύο τράπεζες. Μου κράτησε την κάρτα το ατμ τους και πλήρωσα για την καινούργια κάρτα. Στην άλλη τράπεζα ξαφνικά είδα να με χρεώνουν συνδρομή για να έχω ένα πακέτο να πληρώνω και να κάνω μεταφορές μέχρι 4 συναλλαγές δωρεάν άσχετα που δεν κάνω πληρωμές από την συγκεκριμένη. Τώρα θέλουν να βάλουν προμήθεια κάθε μήνα για να κρατάνε τα λεφτά μας που τα χρησιμοποιούν και βγάζουν κέρδος από αυτά. Και όλα αυτά ενώ έχουν μειώσει το προσωπικό και τα φυσικά καταστήματα οπότε λιγότερα λειτουργικά έξοδα και ψάχνουν να αρπάζουν από όπου μπορούν για να αυξήσουν το κέρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.