Για 30 χρόνια ένα ανεκτίμητο κομμάτι τεχνολογικής ιστορίας ήταν χαμένο στην περιοχή του Άσπεν στο Κολοράντο της Αμερικής. Στο Διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού στο Άσπεν το 1983, ο Steve Jobs είχε δώσει μια ομιλία, προβλέποντας τεχνολογίες όπως το iPad, την ασύρματη δικτύωση μέχρι και το App Store.

The_mouse

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χρησιμοποιούσε την Lisa το “προσωπικό” του ποντίκι, όπου αργότερα μαζί με άλλα αντικείμενα από άλλες ομιλίες τοποθετήθηκαν σε μια μεγάλη σωλήνα με το όνομα “Aspen Time Tube” και θάφτηκαν. Παρόλο που αυτή η σωλήνα περιλάμβανε διάφορα αντικείμενα και από άλλους ομιλητές, έγινε γνωστή με το όνομα “Steve Jobs Time Capsule”. Οι διοργανωτές αυτής της ιδέας είχαν σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να  ξεθάψουν αυτή την κάψουλα.

Το πρόβλημα σε όλη αυτή την ιδέα ήταν ότι δεν μπορούσαν να βρουν που ήταν θαμμένη η κάψουλα. Παρόλο που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εκσκαφές το 2000 μετά από κάποιες σημαντικές αλλαγές που γίνανε στην ρυμοτομία της περιοχής ήταν αδύνατο να βρεθεί, μέχρι πέρσι.

Έτσι με την βοήθεια του National Geographic και της εκπομπής Diggers τελικά ανακαλύφθηκε η κάψουλα τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τα στελέχη της εκπομπής είπαν ότι όταν την βρήκαν ένιωσαν ένα σφίξιμο στο στομάχι από τη χαρά τους. Εκτός από το ποντίκι και άλλα σχετικά με την τεχνολογία αντικείμενα, υπήρχε μέσα στη κάψουλα μια εξάδα μπύρες Balantine, μία κασέτα των Moody Blues και ένας κύβος του Rubik. Παρά την έντονη μυρωδιά μούχλας στην κάψουλα, το ποντίκι και άλλα αντικείμενα βρίσκονταν προστατευμένα σε πλαστικά σακουλάκια.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.