Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg, ο πρώην επικεφαλής της Nokia, Stephen Elop, έχει μεγάλα σχέδια εάν εκλεγεί CEO της Microsoft. Ο κύριος Elop είναι ήδη στη λίστα με τους υποψήφιους γι’ αυτή τη θέση και όπως ανακοίνωσε ένα από πράγματα που θέλει να κάνει είναι να πουλήσει τον κλάδο του Xbox και να “ξεφορτωθεί” το κομμάτι του Bing.

Επιπρόσθετα με τις παραπάνω αλλαγές, σκέφτεται να ενσωματώσει και να επεκτείνει την πλατφόρμα του Microsoft Office σε μια μεγαλύτερη γκάμα συσκευών, δηλαδή αυτών που τρέχουν iOS και Android. Προς το παρόν η έκδοση που παρέχει η MS είναι μια πιο γυμνή έκδοση του Office για iPhone και Android και για ήδη χρήστες του Microsoft Office 365.

rsz_microsoft_0

Tο Xbox και το Bing έχει χαρακτηριστεί και στο παρελθόν από αναλυτές ένα δαπανηρό δίδυμο για την Microsoft. Ένας αναλυτής της Nomura ανέφερε ότι η MS μπορεί να βγει κατά 40% κερδισμένη το οικονομικό έτος 2015 αν πουληθούν αυτά τα 2 τμήματα της.

nokia-microsoft-acquisition-970x0

Ο Stephen Elop σίγουρα θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τα παραπάνω σχέδια αν εκλεγεί πρόεδρος. Δεν δίστασε σαν επικεφαλής στη Nokia να τερματίσει το Symbian και να διαχωρίσει τα mapping services σε ξεχωριστό κομμάτι. Απ την άλλη μεριά δεν ξέρουμε πόσο εύκολο θα ‘ναι να ξεφορτωθεί το Bing αφού η εταιρεία το ενσωματώνει όλο και περισσότερο στα προϊόντα της.

Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.