Η Samsung προέβη στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από την αδύναμη ζήτηση των memory chips και των οθονών, ωστόσο όμως οι πωλήσεις της σειράς Samsung Galaxy S10 ήταν σταθερές. Με τη συνολική ζήτηση smartphone συσκευών να μειώνεται το τρίμηνο, τα έσοδα του τμήματος παρουσιάζονται αυξημένα σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, εξαιτίας κυρίως των Galaxy S10e, Galaxy S10 και Galaxy S10+.

Η Samsung σημειώνει ότι η ανάπτυξη της διάθεσης συσκευών, επηρεάστηκε αρνητικά από την αναδιοργάνωση που έλαβε χώρα στο χώρο των οικονομικών και μεσαίου κόστους συσκευών. Αυτό οδήγησε σε χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.  Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Samsung αντικατέστησε τη σειρά galaxy J με τη σειρά Galaxy A. Οι νέες μονάδες, διαθέτουν μεγαλύτερες χωρητικότητες μπαταρίας, πολλαπλά συστήματα κάμερας στο πίσω μέρος, σαρωτές εντός οθόνες και γρήγορη φόρτιση. Αλλά το κόστος εξοπλισμού των Galaxy A συσκευών με καλύτερα specs μαζί με τα αυξημένα κόστη του marketing, έκαναν την κερδοφορία του τμήματος να επηρεαστεί.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, η εταιρεία αναμένει λίγο μεγαλύτερη ζήτηση smartphone συσκευών σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Η Samsung αναφέρει ότι συσκευές όπως το Galaxy S10 5G και το Galaxy A80, θα την βοηθήσουν σημαντικά. Για το δεύτερο τρίμηνο, το Galaxy Note 10 και τα νέα Galaxy A μοντέλα θα βοηθήσουν την Samsung ακόμη περισσότερο.

Για το πρώτο τρίμηνο, το τμήμα φορητών συσκευών είχε έσοδα 27.20 τρισεκατομμύρια Korean Won ($23.4 δισεκατομμύρια) σε σύγκριση με τα 28.54 τρισεκατομμύρια Won κατά τη διάρκεια του περσινού πρώτου τριμήνου. Αν και μειωμένα χρόνο με το χρόνο, τα έσοδα είναι αυξημένα από τα 23.32 τρισεκατομμύρια Korean Won του περασμένου τριμήνου. Τα λειτουργικά κέρδη, για τους τρεις πρώτους μήνες έφθασαν τα 2.27 τρισεκατομμύρια Won ($1.9 δισεκατομμύρια). Πτώση 40% χρόνο με το χρόνο από τα 3.77 τρισεκατομμύρια Won σε λειτουργικά κέρδη που σημείωσε η εταιρεία πέρυσι.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχει τίποτα να πει για τα προβλήματα που προκάλεσαν την καθυστέρηση του Galaxy Fold. Η συσκευή των $1,980 ήταν προγραμματισμένη να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Απριλίου, αλλά προβλήματα με την εσωτερική οθόνη, οδήγησαν στο να αναβληθεί η διάθεσή της. Το τμήμα των chips θα συνεχίσει να βελτιώνει τις αποδόσεις του, καθώς θα αυξηθούν τα high end smartphones που θα διαθέτουν 256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η εταιρεία είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή των 6nm chips που θα χρησιμοποιούν extreme ultraviolet lithography (EUV). Παράλληλα αναπτύσσει την τεχνολογία των 5nm, και κατά τη διάρκεια του δευτέρου μισού του έτους θα ξεκινήσει την εργασία της πάνω στα 4nm. Η μαζική παραγωγή επεξεργαστών στα 7nm θα λάβει χώρα το δεύτερο μισό του έτους. Αυτό σημαίνει ότι η Samsung θα βάζει περισσότερα transistors σε ένα chip που θα της επιτρέψει συσκευές όπως smartphones να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις ενώ να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.