Το Starship της SpaceX είχε τη δεύτερη σημαντική δοκιμαστική του πτήση αυτή την εβδομάδα, φθάνοντας σε υψόμετρο τρεις φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη προσπάθεια πριν εκραγεί. Το εν λόγω διαστημικό σκάφος, απογειώθηκε από την Starbase του Texas και κατάφερε να απογειωθεί αν και 8 λεπτά αργότερα εξερράγη.

Πάντως η αποστολή θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη, πετυχαίνοντας να σταθεί στον αέρα με τις 33 πανίσχυρους κινητήρες. Οι φωτογραφίες μάλιστα που δημοσίευσε ο Elon Musk πραγματικά κόβουν την ανάσα και προκαλούν ρίγη για το σημείο στο οποίο έχει φθάσει η ανθρωπότητα.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εκτοξευτής μας να υποστεί κάποια ζημιά από τους κινητήρες του δεύτερου σταδίου, αλλά πρέπει να το δοκιμάσουμε, να δούμε αν το σύστημα μπορεί να το ανεχτεί και να συλλέξουμε δεδομένα για να μάθουμε πώς να κάνουμε καλύτερα το hot-staging την επόμενη φορά, είχε δηλώσει Κέιτ Τάις, διευθύντρια μηχανικής συστημάτων της SpaceX.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.