Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη λειτουργία απορρήτου Off-Facebook Activity, της γνωστής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, μάλλον είναι η ώρα να το κάνετε. Το εργαλείο, που εισήγαγε το Facebook το 2019, σας επιτρέπει να βλέπετε και να ελέγχετε τα δεδομένα που μοιράζονται εφαρμογές και ιστότοποι με την πλατφόρμα – και να παρακολουθείτε το είδος των πληροφοριών στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση εφαρμογές τρίτων.

Με την εν λόγω λειτουργία, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό εφαρμογών και ιστότοπων που έχουν μοιραστεί τα δεδομένα σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική δραστηριότητα εκτός Facebook, η οποία λέει στο Facebook να αποσυνδέσει οποιαδήποτε πληροφορία έχει μοιραστεί η εταιρεία από το λογαριασμό σας. Ή μπορείτε να επιλέξετε επιλεκτικά ποιες εταιρείες θέλετε να σταματήσουν να μοιράζονται τη δραστηριότητά σας, και θα σταματήσει η προβολή αυτών των στοχευμένων διαφημίσεων.

Μόλις διαγράψετε τη δραστηριότητα που διαχειρίζεται το εργαλείο, το Facebook θα αφαιρέσει τις πληροφορίες  που μοιράζονται οι εφαρμογές και οι ιστότοποι. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook δεν θα γνωρίζει ποιους ιστότοπους επισκεφτήκατε ή τι κοιτάξατε, οπότε δεν θα βλέπετε στοχευμένες διαφημίσεις από αυτούς τους ιστότοπους.

Τέλος, μια άλλη ενότητα που αξίζει την προσοχή σου είναι οι διαφημιστικές προτιμήσεις. Και να τι ακριβώς αναφέρει:

Στις διαφημιστικές προτιμήσεις μπορείτε να δείτε, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε προτιμήσεις που έχουμε δημιουργήσει για εσάς με βάση διάφορα στοιχεία, όπως οι πληροφορίες του προφίλ σας, οι ενέργειες που κάνετε στο Facebook, καθώς και οι ιστότοποι και οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε εκτός Facebook. Για παράδειγμα, αν στις προτιμήσεις σας περιλαμβάνεται το στοιχείο “ποδηλασία”, μπορεί να δείτε διαφημίσεις από κάποιο τοπικό κατάστημα με είδη ποδηλασίας. Η αλλαγή των διαφημιστικών προτιμήσεών σας επηρεάζει τις διαφημίσεις που βλέπετε, αλλά δεν αλλάζει τον συνολικό αριθμό τους. Αν δεν θέλετε το Facebook να χρησιμοποιεί πληροφορίες με βάση τη δραστηριότητά σας σε άλλους ιστότοπους ή εφαρμογές εκτός Facebook με σκοπό να σας προβάλλει διαφημίσεις, μπορείτε να επιλέξετε να μην λαμβάνετε διαφημίσεις αυτού του είδους από τις ρυθμίσεις σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.