Αν βασίζεσαι στον συγχρονισμό μεταξύ των Google Photos και Google Drive, τότε θα έχεις ακούσει τα δυσάρεστα νέα. Ο συγχρονισμός σταματά και είναι κάτι που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα, είναι η ημέρα που λαμβάνει χώρα. Οι αλλαγές συνοψίζονται στο εξής: Από εδώ και στο εξής τα media που ανεβάζεις στο Drive δεν θα εμφανίζονται στο Google Photos και το αντίστροφο. Θα πρέπει να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ των δυο χειροκίνητα. Ακόμη, οι αλλαγές που γίνονται σε μια υπηρεσία δεν θα εμφανιστούν στην άλλη, επομένως αν κάνεις edit ή διαγράψεις μια φωτογραφία στο Drive, δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο Google Photos.

Η Google προσφέρει δυο εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα αυτό. Πρώτον, το Drive desktop app, Backup and Sync όπου μπορείς να επιλέξεις να ανεβάσεις νέες φωτογραφίες και βίντεο στο Google Photos. Και σε αυτήν την περίπτωση, η φωτογραφία που θα ανεβάσεις θα αποσταλλεί και στις δυο υπηρεσίες, χωρίς όμως να καταλαμβάνει διπλό χώρο, αλλά edits και διαγραφές δεν γίνονται mirror.

Δεύτερον, μια νέα επιλογή στο Google Photos web interface σου επιτρέπει να επιλέξεις φωτογραφίες από το Google Drive για να τις στείλεις στο Google Photos. Θα τη βρεις στο  photos.google.com. Και αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα dekstop app ή να κάνεις χειροκίνητο backup των φωτογραφιών στο Drive, τότε θα πρέπει να μεταβείς σε τρίτες λύσεις, όπως το Autosync for Google Drive. Και πάλι όμωw όλες αυτές οι εναλλακτικές, δεν είναι ισάξιες του feature της Google και της χρηστικότητάς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.