Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Android, έχει να αντιμετωπίσει έναν σημαντικό μύθο. Με τους ίδιους τους κατασκευαστές να τον μεγεθύνουν συνεχώς. Ότι δηλαδή, χρειάζεται να προβαίνεις στο killing των εφαρμογών του Android. Το Play Store, βρίθει από τέτοια task killer apps, τα οποία ειδικά τα πρώτα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Η λογική απλή. Εφόσον ένα app τρέχει στο background και δεν το χρησιμοποιούμε, τότε θα πρέπει να το κλείσουμε για να μην καταναλώνει πόρους. Ο πολύς κόσμος πιστεύει δηλαδή ότι το κλείσιμο των background apps θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θα επιταχύνει το smartphone και θα μειώσει τη χρήση δεδομένων. Δυστυχώς όμως, το κλείσιμο των εφαρμογών δεν έχει κανένα πλεονέκτημα.

Το Android έχει δημιουργηθεί για να διαχειρίζεται κατάλληλα τα background apps και το βασικότερο για να έχει background apps. Όταν το σύστημα απαιτεί περισσότερους πόρους, αυτόματα θα κλείσει όλες τις εφαρμογές για εσένα. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το κάνεις εσύ. Εκτός από αυτό, τα background apps πρέπει να τρέχουν, βασικά χρειάζεται να τρέχουν. Την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείς θα είναι εκεί για να εκκινήσουν σημαντικά πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και εκεί στην άκρη της λίμνης αναδύεται σαν την Αφροδίτη μια ερώτηση…. Γιατί το Android έχει εκείνο το τετραγωνάκι που πατάς και κλείνεις τις εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι ? Μήπως για να την σπάσει σε αυτόν που έγραψε το άρθρο ? Μήπως γιατί τρία κουμπάκια κάτω από την οθόνη δείχνουν καλλίτερα από δυο ? Μήπως γιατί όποιος δεν έχει smartphone με 300GB μνήμη και 100 πυρήνες θα πρέπει κάποια ώρα να κλείσει μερικές εφαρμογές για να μην χρειάζεται να πάει να φτιάξει καφέ από την στιγμή που θα πατήσει μια επιλογή μέχρι να ανταποκριθεί η συσκευή ? Μήπως γιατί αυτός που έφτιαξε το Android smartphone έχει λίγο περισσότερο μυαλό από αυτόν που έγραψε αυτό το άρθρο ?

    • Το κουμπακι εκεί είναι για να αφαιρεί τις εφαρμογές στο multitasking και δεν τις κλείνει απαραίτητα. Η δυνατότητα εκεί είναι για να μπορείς να αλλάζεις από εφαρμογή σε εφαρμογή χωρίς να τρέχεις στις ρυθμίσεις .Το Android εδώ και καιρό δεν αφήνει να τρέξουν παράλληλα πάνω από 4-5 εφαρμογές και τις παλαιότερες τις κλείνει αυτόματα. Αν θες να κλείσεις όντως μια εφαρμογή, πας ρυθμίσεις, εφαρμογές, διαλέγεις την εφαρμογή και πατάς force close.

  2. Ωραία… Όπου android βάλε ios… Αυτό διαχειρίζεται τα background apps όπως πρέπει… Στο android ένα παιχνίδι η απαιτικη εφαρμογή μπορεί δεσμεύσει τα 3/4 της μνήμης και να μην την αφήνει με τίποτα….

    • Δεν ισχύει, αν χρειαστεί παραπάνω μνήμη το κινητό θα κλείσει όποια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται εκείνη την ώρα Από το Android 4 και μετά γινεται αυτό .Αντιθέτως, όταν κλείνουμε όλες τις εφαρμογές, κάποιες όπως το viber τρέχουν ξανά και ανεβαίνει η κατανάλωση ενέργειας. Το Android όπως και το iOS είναι Linux με μακράν την καλύτερη διαχείριση μνήμης σε λειτουργικά συστήματα. Για αυτό αν τρέξεις ένα βαρύ παιχνίδι και το αφήσεις στο παρασκήνιο για να κάνεις κάτι άλλο, μετά από μερικά λεπτά το παιχνίδι το βλέπεις να κάνει επανεκκίνηση. Το λειτουργικό βλέπει αν τρώει πόρους και το κλείνει. Θα βρεις όλες τις ρυθμισεις εφαρμογών και το πότε θα κλείνουν, στις ρυθμίσεις μπαταρίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.