Με τα Windows 8 η Microsoft άλλαξε το Start Menu τόσο δραστικά, που οι χρήστες ποτέ δεν συνήθισαν τις αλλαγές. Ποτέ δεν οπισθοχώρησε από το design βασισμένο στα tiles, αν και έκανε κάποιες παραχωρήσεις. Με τα Windows 10 η Microsoft μεταμορφώνει το μενού Έναρξης σε ένα χώρο διαφημίσεων για τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μια καινούργια τακτική. Το Windows 10 Start Menu πάντα είχε ένα Suggested sections στην κορυφή, όπου περιστασιακά έδειχνε διαφημίσεις για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft. Ωστόσο όμως κάπου αρχίζει και εκνευρίζει τους χρήστες.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τον ολοκαίνουργιο Chromium-based Edge browser, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο κακός. Το αντίθετο μάλιστα, με άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένο. Αλλά και πάλι, οι αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία και η μετάβαση στην Chromium engine δεν είναι αρκετά για να κάνει τους χρήστες να αφήσουν τον Chrome και τον Firefox και ως εκ τούτου προσπαθεί με κάθε τρόπο να τοποθετήσει διαφημίσεις για να τον προωθήσει.

Βέβαια, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απαλλαχθείς μια και καλή από αυτές τις προτάσεις. Απλά πήγαινε στο Settings > Personalisation > Start και κάνε uncheck “Show suggestions occasionally in Start”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.