Η μεγάλη μάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Huawei συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση Biden σκέφτεται να προσθέσει στην entity list τέσσερις κατασκευαστές chipset που συνδέονται με τον κινέζικο γίγαντα.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι εταιρίες είναι οι Qingdao Sien, SwaySure, Shenzhen Pensun Technology, καθώς και η κορυφαία εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμων της Κίνας, η ChangXin Memory Technologies (CXMT).

Αν αυτές οι εταιρίες μπουν στην Entity List, δεν θα επιτρέπεται σε αμερικάνικες εταιρίες να συνεργαστούν μαζί τους, χωρίς την χορήγηση ειδικής άδειας. Εκτός από αυτές τις εταιρίες, στον στόχο είναι και άλλες δύο που λειτουργούν ως πληρεξούσιοι της Huawei για να την βοηθήσουν να αποκτήσει απαγορευμένο εξοπλισμό για την κατασκευή modems και εξοπλισμό 5G.

Από την άλλη το κινέζικο κράτος επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Huawei, ώστε να γίνει ένας κολοσσός παραγωγής chip, ικανός να ανταγωνιστεί εταιρίες όπως η Intel και η Qualcomm. Η Huawei κατάφερε να κατασκευάσει τον Kirin 9000s με δική της διαδικασία FinFet 7nm, σε τρία χρόνια αντί για πέντε που προέβλεπαν οι Αμερικάνοι ειδικοί.

Το οικονομικότερο Samsung Galaxy Z Fold 6 θα έρθει να χτυπήσει το iPhone 16

Η αλήθεια είναι πως οι ΗΠΑ παράγουν 10.000.000 μηχανικούς υπολογιστών σε όλους τομείς, κάθε χρόνο από τα Πανεπιστήμια της χώρας. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που φέρει γνώσεις, δύσκολα μπορεί να σταματηθεί, ότι και αν κάνουν οι ΗΠΑ. Με το κράτος της Κίνας να στηρίζει την Huawei με όσα χρήματα χρειαστεί, είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει. Άλλωστε έχει αντέξει από το 2019 μέχρι σήμερα, παραμένοντας όρθια και δείχνοντας και σημάδια ανάκαμψης. Άλλωστε αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Κίνα, κάτι που δεν είναι μικρό, αφού η χώρα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.