Οι δημιουργοί του Halide, μιας δημοφιλούς τρίτης εφαρμογής για την κάμερα του iOS, που προσφέρει προηγμένο RAW shooting και άλλα powerful tools, σήμερα προβαίνουν στην διάθεση ενός νέου app. Ο λόγος για το Spectre, που κοστίζει μόλις 1.99 δολάρια και έρχεται με ένα συγκεκριμένο σκοπό, τα long exposures.

Είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα στο χώρο της DSLR φωτογραφίας. Μπορούν να κάνουν μια φωτογραφία νυχτερινή μιας πόλης να φαίνεται πιο καλλιτεχνική, σαν αυτή που βλέπετε στα δείγματα. Στο χώρο όμως των smartphones αγνοούνται, γιατί δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβεις μια τέτοιου είδους φωτογραφία από την ενσωματωμένη κάμερα στο iPhone και στο Google Pixel. Στις συσκευές της Samsung, LG και σε άλλα με manual photo modes μπορεί να συμβεί.

Αλλά το Spectre δεν περιορίζεται ο ρόλος του αυτού. Χρησιμοποιεί την AI και την computational photography για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Το app μπορεί να αφαιρέσει τα πλήθη από μια σκηνή , ενώ μπορεί ακόμη και να εξαφανίσει τα αυτοκίνητα από τους δρόμους. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Το Spectre όμως προσεγγίζει το long exposure κάπως διαφορετικά. Αντί να ανοίγει το κλείστρο του iPhone για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λαμβάνει εκατοντάδες φωτογραφίες εντός λίγο δευτερολέπτων και στη συνέχεια κάνει optimize το exposure. Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για την αναγνώριση της σκηνής και AI stabilization, που καθιστά εφικτό handheld exposures των 9 δευτερολέπτων χωρίς τρίποδο. Μπορείτε να βέβαια να χρησιμοποιήσετε τρίποδο, αλλά σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή είναι αρκετά έξυπνη να απενεργοποιήσει το δικό της stabilization.

Μπορείτε να δείτε μερικά δείγματα εδώ, ήταν αδύνατη η μεταφορά τους στο site.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.