Εν αναμονή του καινούργιου παιχνιδιού “South Park: The Fractured but Whole” και με καινούργιες πτυχές του παιχνιδιού να βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρατηρήσει πως το καινούργιο αυτό installation θα είναι πιο καυστικό από ποτέ.

Μετά το “South Park: The Stick of Truth” και την επιτυχία του το 2014, υπήρχε μεγάλο μέρος των φαν που πίεσε για ένα ακόμα παιχνίδι που δε θα ντρεπόταν να σατυρίσει την πολιτική, και όχι μόνο, κατάσταση. Για κάποιους όμως η σάτυρα ξεπέρασε τα όρια… Κυρίως τα φυλετικά όρια.

Στο πολυαναμενόμενο παιχνίδι ανακοινώθηκε, μέσα από βίντεο character creation του Eurogamer, πως οι χαρακτήρες με σκούρο χρώμα δέρματος θα αντιμετωπίζουν και τις “ανάλογες δυσκολίες” σε όλα τα interactions τους με NPC. Στο θέμα μάχης, δε θα υπάρχει κάτι διαφορετικό, καθώς το χρώμα θα επηρεάσει μόνο την αντιμετώπιση του παίκτη από τους γύρω του και τις χρηματικές αποδοχές του.

Η Ubisoft ρωτήθηκε πάνω στο θέμα, καθώς και για την επιλογή φύλλου, αλλά κρατά ακόμα κάποιους άσσους στο μανίκι για την ευρύα κυκλοφορία του παιχνιδιού. Όσον αφορά το φύλλο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άνδρα, γυναίκας ή “άλλο”, καθώς και transgender ή cisgender σαν δεύτερες επιλογές, κάτι που στο Stick of Truth δεν υπήρχε καθώς υπήρχε μόνο η επιλογή του άνδρα.

Έδω βλέπουμε πως το South Park δεν αστιεύεται με την κοινωνική κριτική του.

Το “South Park: The Fractured but Whole” θα είναι διαθέσιμο απο 17 Οκτώβρη (για PlayStation 4, Xbox One και PC) και θα συνεχίσει την επική πορεία της σειράς, κρατώντας το ύφος της σατυρικής σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες. Εσείς τι έχετε να πείτε για τον τρόπο που το παιχνίδι κάνει social commentary;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.