Το νέο Vanguard K08 έρχεται να μπει στην οικογένεια των Gaming περιφερειακών της Sound Blaster, που κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία. Το νέο πληκτρολόγιο είναι μηχανικό όμως διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία από τον ανταγωνισμό, με αρχή τα πλήκτρα OMRON. Ας δούμε όμως πρώτα το πληκτρολόγιο και θα περάσουμε σε λίγο στους διακόπτες.

Το Vanguard K08 έρχεται με τον τυπικό industrial σχεδιασμό, που το κάνει λίγο πιο hardcore. Η στιβαρότητα και η ποιότητα κατασκευής ξεχειλίζουν από κάθε γωνία του keyboard, από την πρώτη στιγμή που το αγγίξαμε. Στο κάτω μέρος έχουμε τα πατήματα για την ανύψωση του πληκτρολογίου και λαστιχένιο πάτο, ενώ ο σχεδιασμός του είναι ανάγλυφος.

Ένα πολύ δυνατό selling point, ειδικά για άτομα σαν εμένα που κάνουμε πολλές ώρες χρήση την ημέρα, είναι το αποσπώμενο wristwrest. Δένει με το υπόλοιπο πληκτρολόγιο από τις ειδικές εσοχές που έχει, επιτρέποντας εύκολη αφαίρεση και τοποθέτηση. Το wrist rest είναι από πλαστικό, ώστε να καθαρίζεται εύκολα και να μην κρατάει βρωμιά στους πόρους του.

Το καλώδιο είναι ενισχυμένο με υφασμάτινη επικάλυψη και καταλήγει σε μια USB για σύνδεση με τον υπολογιστή και σε μια USB Passthrough ώστε να φέρουμε μια θύρα USB από το πίσω μέρος του κουτιού, πάνω στο πληκτρολόγιο, κάτι που βρήκα πολύ βολικό.

Στα υπόλοιπα έχουμε ένα τυπικό gaming πληκτρολόγιο, με τα απαραίτητα Macro Keys, για την αυτοματοποίηση λειτουργιών, τόσο στο gaming, όσο και σε πιο εργασιακό περιβάλλον, αφού κάθε πλήκτρο είναι ικανό να αναπαράγει, εκτός από συντομεύσεις, ακόμα και ολόκληρα κείμενα. Στα θετικά είναι η ύπαρξη πλήκτρων multimedia, για γρήγορο έλεγχο της μουσικής μας, ενώ η ένταση  του ήχου ελέγχεται από ροδέλα, με πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Η ένταση της φωτεινότητας του πληκτρολογίου ελέγχεται από το ειδικό πλήκτρο.

Ο φωτισμός του πληκτρολογίου και τα macro keys ρυθμίζονται μέσα από το Sound Blaster Connect, που συνεχώς αναβαθμίζεται προσθέτοντας νέες λειτουργίες. Η εφαρμογή αν και σε αρχικό στάδιο, είναι ιδιαίτερα ικανή. Ο φωτισμός του είναι RGB, μέσω του νέου  Aurora Reactive Lighting System, που διαθέτει ambient-reactive led φωτισμό 16.800.000 χρωμάτων.

To Vanguard K08 διαθέτει διακόπτες από την OMRON, που είναι PRES (Perceive-React-Execute Switch). Έτσι προσφέρει μικρότερη διαδρομή, στα 1.5mm, μέχρι να ενεργοποιηθεί το πλήκτρο, πράγμα που το κάνει 25% γρηγορότερο. Τα μεγαλύτερα πλήκτρα έχουν υποστήριξη, ώστε να εξαλειφθούν τα mishits.

Τα OMRON πλήκτρα κυριολεκτικά τα ερωτεύτηκα από το πρώτο άγγιγμα. Η αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση είναι άριστη, με επιδόσεις που θα ζήλευε ο ανταγωνισμός, ενώ την ίδια στιγμή είναι πιο αθόρυβα από τα περισσότερα πληκτρολόγια της αγοράς. Φυσικά τα πλήκτρα αφαιρούνται για τον καθαρισμό του πληκτρολογίου και επανατοποθετούνται πολύ εύκολα.

Το Vanguard K08 είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα gaming πληκτρολόγια που έχουμε συναντήσει. Τα OMRON switches, ο εξαιρετικός RGB φωτισμός του, οι λειτουργίες του και η τρομερή ποιότητα κατασκευής του, σε συνδυασμό με την άριστη εμφάνισή του, είναι όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε σε ένα πληκτρολόγιο που αποτελεί ναυαρχίδα μιας εταιρίας.

Το Vanguard K08 έρχεται στην τιμή των €179 που στην αρχή μας φάνηκε αρκετά τσουχτερή. Όταν το γνωρίσαμε καλύτερα όμως συνειδητοποιήσαμε πως αξίζει κάθε cent που ζητάει η εταιρία, γιατί είναι πραγματικά αψεγάδιαστο.

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.