Όταν η Sony κυκλοφόρησε το Xperia Compact Z1, έφερε την επανάσταση στις mini εκδόσεις των ναυαρχίδων, καθώς ήταν ουσιαστικά μια μικρογραφία της κανονικής έκδοσης του Z1. Εφοδιαζόταν με Snapdragon 800, 2GB RAM και 20MP κάμερα. Οι μοναδικές διαφορές στο hardware ήταν οι διαστάσεις της οθόνης καθώς ήταν 4.3″, ανάλυσης 720p και η χωρητικότητα της μπαταρίας.
Με την τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας να είναι το Xperia Z2, η Sony ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζει το Xperia Compact Z2. Η φήμη ενισχύεται από μια μπροσούρα που διέρρευσε, η οποία δείχνει την συσκευή. Το Z2 Compact θα έρχεται σε Grey Black, White, Lavender και Orange.
Θα ενσωματώνει πάλι οθόνη 4.3″ ανάλυσης 720 x 1280, τετραπύρηνο Snapdragon 800 ή 801 στα 2.2GHz, 2GB RAM και 16 GB αποθηκευτικό χώρο. Οι διαστάσεις της συσκευής εικάζονται ότι θα είναι 128mm x 65mm x 9.6mm. Όπως και στο Xperia Z1 Compact το πίσω μέρος της συσκευής θα είναι από πλαστικό.


