Εχθές είδαμε το φοβερό μικρό, Xperia Z1 Compact μέσα από το αναλυτικό review που ετοιμάσαμε. Σήμερα βλέπουμε πως χρήστες γράφουν σε forums για προβληματικές συσκευές. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η συσκευή πάσχει από φαινόμενα flash bleed που σημαίνει πως το flash χτυπάει τον αισθητήρα της κάμερας με αποτέλεσμα να πέφτει  στον αισθητήρα και να φαίνεται στην φωτογραφία. Αυτό είναι κάτι που χαλάει την φωτογραφία.

CAM00386

Αμέσως μετά την είδηση, πήραμε το Xperia Z1 Compact που έχουμε εδώ και δοκιμάσαμε αν παρουσιάζεται όντως το πρόβλημα, τουλάχιστον στο δείγμα που έχουμε εδώ. Ευτυχώς η συσκευή μας δεν παρουσίασε τέτοια προβλήματα. Ανοίξαμε όμως το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από τις δοκιμές μας και είδαμε μερικές φωτογραφίες παρόμοιες με το πρόβλημα. Στις δικιές μας προκλήθηκε λόγω του ότι το φλας είναι πολύ κοντά στο σημείο που ακουμπάμε το χέρι μας και υπήρχε αντανάκλαση του flash πάνω στον φακό. Το ίδιο φαίνεται να έπαθαν και ορισμένοι  από όσους παραπονέθηκαν, καθώς έχουν άλλες φωτογραφίες που είναι καλές και άλλες με το πρόβλημα. Το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί επίσης, όταν μια θήκη δεν εφαρμόζει σωστά ή όταν έχει τοποθετηθεί στραβά κάποιο προστατευτικό φιλμ του πίσω μέρους. Οι χρήστες όμως αναφέρουν πως δεν έχουν κάνει χρήση ούτε θήκης, ούτε προστατευτικού φιλμ.

Το Xperia Blog αναφέρει πως οι καταγγελίες είναι συνήθως για τις ροζ και κίτρινες συσκευές, πράγμα που μπορεί να σημαίνει και κάποιο πρόβλημα κατά την κατασκευή των εν λόγω μοντέλων.

Προβληματικές ή μη συσκευές,  είναι κάτι που καλύπτεται από την εγγύηση της συσκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.