Οθόνη

Εδώ έχουμε την μεγαλύτερη αναβάθμιση σε οθόνες που έχουμε δει σε Sony συσκευές. Η Sony ξεκόλλησε από τις Full HD οθόνες και πλέον έχουμε ανάλυση 1440×2880. Στις 6 ίντσες, αυτή η ανάλυση προσφέρει πυκνότητα σε pixels στα 537ppi. Η τεχνολογία OLED που έχει η οθόνη προσφέρει βαθιά μαύρα και άριστες γωνίες θέασης.

Θα πρέπει να δείτε την ποιότητα της εικόνας από κοντά, καθώς η εμπειρία δεν περνάει μέσα από τις φωτογραφίες ή το βίντεο. Μιλάμε για μια άριστη οθόνη, με εξαιρετικά χρώματα και πολύ καλό δυναμικό εύρος. Επιπλέον η οθόνη είναι συμβατή με HDR 10 περιεχόμενο, με το Xperia XZ3 να είναι η πρώτη Sony συσκευή που είναι συμβατή με HDR 10 περιεχόμενο σε YouTube και Netflix.

Δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα όταν χρησιμοποιήσαμε την συσκευή σε εξωτερικούς χώρους, αφού η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή. Η ποιότητα είναι τόσο καλή που το περιεχόμενο φαίνεται να ξεπηδάει από τις δύο διαστάσεις της οθόνης και μας κάνει να θέλουμε να την αγγίξουμε για να δούμε αν όσα βλέπουμε ζωντανεύουν.

Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο που θα μπορούσε κάποιος να μην λατρέψει την οθόνη του Xperia XZ3, αφού είναι πραγματικά άριστη.

Ήχος

Η Sony το έκανε ξανά και κρατάει την παράδοσή της για ποιοτικά ηχητικά συσκευές. Ο ήχος του Xperia XZ3 είναι στερεοφωνικός με τρομερή ποιότητα και πολύ καθαρό ήχο. Η ένταση είναι σε καλά επίπεδα και μας επιτρέπει να απολαύσουμε κάθε είδους περιεχόμενο.

Το μόνο που θα θέλαμε στην συσκευή είναι και η ύπαρξη 3.5mm θύρας για τα ακουστικά μας, οπότε για την χρήση τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον αντάπτορα USB-C σε 3.5mm jack, που θα βρούμε στο κουτί.

Με την χρήση του αντάπτορα ο ήχος που παίρνουμε σε ένα ζευγάρι καλών ακουστικών είναι πάρα πολύ καλός, ενώ το σύστημα δονήσεων της συσκευής δίνει μια νέα νότα στην συσκευή και το πως αισθανόμαστε τις πιο μπάσες συχνότητες.

Αν θέλετε το κάτι παραπάνω, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες DSEE HX για τα ηχεία και το Surround ήχο για τα ακουστικά. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Ο ήχος της συσκευής είναι πεντακάθαρος. Ίσως να μην έχουμε τόσο δυνατά μπάσα, όσο είδαμε στις φετινές συσκευές της Apple, όμως ο ήχος είναι πιο σωστός και έχει περισσότερη ισορροπία.

Κάμερα

Η Sony από το XZ2 και μετά, έχει αλλάξει τον αλγόριθμο της κάμερας, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις της. Την ίδια στιγμή όμως ο ανταγωνισμός προσφέρει πολλαπλές κάμερες για ευρυγώνιες λήψεις, αλλά και τηλεφακό, που όμως δουλεύει πολύ καλά σε συνθήκες καλού φωτισμού. Η Sony αποφάσισε να κρατήσει την κάμερα του XZ3 πιο απλή, με έναν μόνο αισθητήρα 19MP. Ο φακός έχει διάφραγμα f/2.0 που ίσως μας περιορίσει λίγο σε νυχτερινές λήψεις, αφού σε πιο ακραίες συνθήκες φωτισμού, θα εκτοξεύσει το ISO. Ευτυχώς όμως ο Motion Eye αισθητήρας και το software της κάμερας, θα εξαφανίσουν μεγάλο μέρος του θορύβου, κρατώντας όμως τις λεπτομέρειες στην εικόνα.

Σε συνθήκες καλού φωτισμού η κάμερα αποδίδει άριστα, με πάρα πολύ λεπτομέρεια και πολύ ζωντανά χρώματα. Πλέον έχουμε αναβάθμιση και στον αλγόριθμό AI, που η Sony εισήγαγε πρώτη. Έτσι έχουμε αυτόματη αναγνώριση σε περιβάλλοντα με μεγάλες αντιθέσεις στον φωτισμό, οπότε ενεργοποιεί το HDR. Το ίδιο συμβαίνει και σε λήψεις με κινούμενο θέμα, με την Sony να φροντίζει η ταχύτητα κλείστρου να είναι αρκετά υψηλή, ώστε να μην έχουμε κουνημένο το θέμα μας.

Στο σύνολό της η κάμερα δίνει πολύ καλά αποτελέσματα και σίγουρα είναι βελτιωμένα σε σχέση με τον παρελθόν. Η κάμερα του XΖ3 θα ικανοποιήσει απόλυτα όσους θέλουν να κρατήσουν στιγμές της καθημερινότητάς τους και αυτό είναι το βασικό σε μια κάμερα ενός smartphone.

Στο κομμάτι του βίντεο, η συσκευή μπορεί να τραβήξει 4K βίντεο, με το HDR ενεργοποιημένο. Δυστυχώς για να δείτε τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχετε συμβατή οθόνη με HDR 10 περιεχόμενο. Ακόμα και έτσι όμως, το YouTube δεν μπορει να αναγνωρίσει ακόμα το HDR profile, με αποτέλεσμα να μην περνάει στο βίντεο το δυναμικό εύρος που θέλουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα βίντεο στο YouTube να φαίνονται αρκετά πιο άτονα. Από την άλλη όμως, το περιεχόμενό σας θα παίξει άριστα στις συμβατές συσκευές, απευθείας από το αρχείο, και ελπίζουμε να δούμε σύντομα το YouTube να υποστηρίζει HDR βίντεο σε κάτι πέρα από τις ταινίες που έχει προς ενοικίαση.

Όπως και να έχει, το βίντεο έχει καλό EIS, που φροντίζει να παραμένει σταθερή η εικόνα, ακόμα και όταν περπατάμε. Τα χρώματα είναι άριστα και η ποιότητα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όπως είπαμε και παραπάνω, αν κάνετε αναπαραγωγή των αρχείων σε HDR οθόνη θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Το απίθανο όμως στην κάμερα της συσκευής είναι το Super Slow Motion βίντεο, που έχει με διαφορά την καλύτερη ποιότητα αυτή τη στιγμή. Η ανάλυσή του είναι στα 1080p, ενώ αν θέλουμε να την διπλασιάσουμε, μπορούμε να ρίξουμε την ανάλυση στα 720p. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει άλλη συσκευή μπορεί να δώσει τόσο καλή ποιότητα σε super slow motion βίντεο, οπότε αν θέλετε τέτοιες λήψεις, το Xperia XZ3 είναι μονόδρομος. Το σίγουρο είναι πως θα σας δώσει μερικές πολύ δυνατές λήψεις.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις, αυτονομία και συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
9
Οθόνη
10
Ήχος
10
Κάμερα
8.5
Επιδόσεις
9.5
Τιμή
9
Προηγούμενο άρθροΗ Samsung ετοιμάζει ένα φθηνότερο Galaxy S10, ως απάντηση στο iPhone XR
Επόμενο άρθροΤο νέο A12X Bionic chip της Apple είναι το πιο ισχυρό chip φορητών συσκευών στον κόσμο
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πω κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
sony-xperia-xz3-reviewΗ Sony είναι μια εταιρία με τεράστια ιστορία στα κινητά τηλέφωνα και φυσικά συνεχίζει και στα smartphones. Από τα πρώτα της βήματα στο Android, είχε καταφέρει να αποσπάσει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς, που όμως η έλλειψη φαντασίας στον σχεδιασμό των συσκευών της από...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.