Η Sony μετά το Xperia XZ2 ανακοινώνει το Xperia XZ2 Compact, που όπως είναι η ναυαρχίδα σε μικρότερο μέγεθος.

Το Xperia XZ2 Compact έρχεται με μικρότερο μέγεθος, ενώ η κυρτότητα στο πίσω μέρος του προσφέρει άριστη αίσθηση στο χέρι, που προσωπικά μου άρεσε παραπάνω από την ήδη πολύ καλή αίσθηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Η κατασκευή είναι στιβαρή και τα bezels είναι σαφώς μικρότερα από τον προκάτοχό του. Φυσικά η συσκευή είναι ανθεκτική σε νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP68. Η συσκευή έχει μεταλλική πλάτη, κάτι που δεν του επιτρέπει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, όπως το Xperia XZ2.

Στο κομμάτι της οθόνης έχουμε 5 ίντσες, ανάλυσης Full HD+. Η αναλογία της οθόνης είναι 18:9 και είναι πλήρως συμβατή με HDR 10. H οθόνη έχει εξαιρετικές γωνίες θέασης και πολύ ρεαλιστικά χρώματα. Μάλιστα έχει μηχανισμό για να μετατρέπει τα SDR video σε HDR, για υψηλότερο δυναμικό εύρος.

Στο εσωτερικό έχουμε τον πανίσχυρο Snapdragon 845, μαζί με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD μέχρι 256GB. Το hardware σε συνδυασμό με το πολύ ελαφρύ γραφικό περιβάλλον της Sony, κάνουν την συσκευή να πετάει, εντυπωσιάζοντάς μας με το πόσο γρήγορα ανοίγουν οι εφαρμογές και πόσο γρήγορα φορτώνουν. Το chipset φέρει και Cat 15 modem, για ταχύτητες μέχρι 1.2Gbit.

Στο κομμάτι του ήχου η συσκευή έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία και high definition ήχο. Υποστηρίζει AptX HD Audio και LDAC. Ο ήχος έχει άριστη ποιότητα, διατηρώντας παράλληλα την ένταση σε υψηλά επίπεδα.

Φωτογραφικά θα βρούμε Motion Eye Camera στα 19MP για το πίσω μέρος και 5MP για την πρόσοψη. Η πίσω κάμερα φτάνει 12800 ISO για τις φωτογραφίες και 3200 ISO για το βίντεο. Μπορεί να τραβήξει βίντεο 4Κ με HDR, ενώ όπως και το Xperia XZ2, μπορεί να τραβήξει βίντεο Super Slow Motion στα 960fps με ανάλυση 1080p. Παρόν είναι και το 3D Creator, μόνο που τώρα μπορεί να σκανάρει το πρόσωπό μας και από την εμπρόσθια κάμερα, ώστε να μην χρειαζόμαστε άλλο άτομο για να το κάνει για εμάς. Επίσης μας επιτρέπει να κάνουμε διαμοιραστούμε το σκαναρίσματά μας στο Facebook, μέσα από την εφαρμογή της κάμερας.

Το Sony Xperia XZ2 Compact έρχεται με Android 8.0 Oreo και μπαταρία 2870mAh, μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχό του που ήταν πρωταθλητής αυτονομίας. Η φόρτιση γίνεται μέσω της USB 3.1 Type-C που διαθέτει και στην συσκευή θα βρούμε NFC και Bluetooth 5.0.

Χρωματικά θα έρθει σε Μαύρο, White Silver Moss Green και Coral Pink. Η τιμή μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.