Το Sony Xperia XZ Premium το είδατε μέσα από το review μας και η συσκευή βρίσκεται ακόμα στο Techmaniacs για πάνω από δύο μήνες. Όλο αυτό τον καιρό η συσκευή με συντροφεύει στην καθημερινότητά μου, σαν μια από τις βασικές μου συ συσκευές και μπορώ να πω πως είναι και αυτή που έχω επιλέξει για βασική αυτή την περίοδο.

Πως τα πάει όμως η συσκευή δύο μήνες μετά; Ποια είναι η εντύπωσή μας μετά από αρκετά μεγαλύτερη περίοδο χρήσης; Είπαμε να κάνουμε παραπάνω μετρήσεις και να μοιραστούμε μαζί σας μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

Ας ξεκινήσουμε από την εμφάνιση της συσκευή και την κατασκευή της. Μετά από δύο μήνες χρήσης και αρκετών αντιξοοτήτων, καθώς δεν είχα θήκη για την συσκευή, το Xperia XZ Premium είναι όπως την πρώτη μέρα που κάναμε το unboxing. Δεν έχουμε ίχνος γρατζουνιάς ούτε στην οθόνη, ούτε στην πλάτη, ενώ τα μεταλλικά της μέρη δεν έχουν σημάδια, παρά το γεγονός πως πολλές φορές η συσκευή έμπαινε στην τσέπη μαζί με ξεχασμένα κέρματα.

Στο εμφανισιακό κομμάτι κάθε μέρα η συσκευή μου αρέσει όλο και πιο πολύ. Το μαύρο χρώμα που έχω στα χέρια μου είναι από τους ωραιότερους τόνους που έχω δει, με την συσκευή να μπλεδίζει κάπως ανάλογα με την γωνία που πέφτει το φως. Τα bezels είναι κάτι για τα οποία αρκετοί παραπονέθηκαν, μεταξύ των οποίων και εγώ. Όμως  σε σύγκριση με τις bezeless συσκευές της χρονιάς είναι αρκετά πιο άνετο στο κράτημα, ειδικά όταν η συσκευή είναι σε landscape. Το αίσθηση είναι άριστη και η χρήση με το ένα χέρι ευκολότερη από τις συσκευές με Ultra Wide οθόνες. Τέλος τα πάνω και κάτω πλαίσια επιτρέπουν την ύπαρξη των στερεοφωνικών ηχείων, που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για καλή εμπειρία σε multimedia και παιχνίδια.

Πολλές φορές στα reviews, κάποια πράγματα δεν φαίνονται από την αρχή καθώς έχουμε τον ενθουσιασμό της νέας συσκευής. Όταν όμως ο ενθουσιασμός φύγει, τότε τα πράγματα που μας ενοχλούσαν ελάχιστα, πλέον γίνονται ανυπόφορα. Κάτι τέτοιο είδατε να συμβαίνει με το Galaxy S8+, που μετά από καιρό ο σχεδιασμός του άρχισε να με κουράζει και να μην με βολεύει καθόλου. Στην περίπτωση του Xperia XZ Premium όμως, τα πάντα είναι σαν την πρώτη μέρα. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι βολικός και εύκολα προσβάσιμος, είτε είναι στο χέρι μου, είτε είναι πάνω στο γραφείο, τα bezels χωρίς να είναι τόσο ενοχλητικά, μου προσφέρουν άριστο κράτημα και εμφανισιακά είναι πολύ λιτό και όμορφο.

Ένα από τα σημεία που λάτρεψα σε αυτή την συσκευή είναι η οθόνη. Τις φορές που είδα 4Κ περιεχόμενο δεν ήταν απλά θέαση ενός βίντεο, αλλά νιώθει σαν ένα μικρό παραθυράκι στα χέρια μου που μας επιτρέπει να δούμε τον κόσμο εκεί. Είναι τόσο καλή η ευκρίνεια, που σε συνδυασμό με το HDR 10, προσφέρουν ίσως την καλύτερη εμπειρία θέασης βίντεο αυτή τη στιγμή. Η Sony δεν έριξε το βάρος της σε μαρκετίστικες φανφάρες, με κυρτές πλευρές χωρίς καμία χρήση και στρογγυλεμένες γωνίες στην οθόνη, αλλά μας έδωσε την μέγιστη ευκρίνεια σε smartphone, με ποιοτικά και ρεαλιστικά χρώματα. Μάλιστα το Xperia XZ Premium με έκανε να βγάλω από την αποθήκη εκείνο το VR Headset που είχα. Στα 4Κ η εμπειρία είναι ανώτερη από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον ανταγωνισμό.

Μια κάμερα κινητού είναι καλή όχι όταν βγάζει καλές στημένες φωτογραφίες, αλλά όταν καταφέρνει να πιάνει την στιγμή σωστά και όμορφα. Το Sony Xperia XZ Premium το καταφέρνει άριστα, κάτι που κατάλαβα όταν οι φωτογραφίες που έβγαλα σε γάμο, ήταν πιο όμορφες από αυτές που έβγαλε ο φωτογράφος, ενώ λήψεις και επεξεργασία έγιναν αποκλειστικά με το XZ Premium. Φυσικά πάντα υπάρχουν βελτιώσεις, όμως όλα αυτά ενδέχεται αν διορθωθούν σε μελλοντικό update. Το μόνο που θα αλλάζαμε στην κάμερα είναι ίσως το υπερβολικό sharpening που κάνει σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως αυτό που πραγματικά με τρέλανε και ακόμα με τρελαίνει είναι το Super Slow Motion. Η δυνατότητα της συσκευής να παγώνει τον χρόνο για αυτό το κλάσμα του δευτερολέπτου, μου έφερε μαγικές λήψεις, που όλοι μας θέλουμε να κάνουμε. Έτσι από τις εκατοντάδες λήψεις σε super slow motion έφτιαξα ένα βίντεο με ορισμένες από αυτές για να δείτε και εσείς τι μπορεί να κάνει το Xperia XZ Premium.

Το βασικό όμως σε μια συσκευή είναι να έχει δυνατές επιδόσεις που να παραμένουν δυνατές με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι λίγες οι συσκευές που τις πρώτες εβδομάδες είναι ταχύτατες, όμως λίγο μετά αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους κολλήματα και lag. H Sony για άλλη μια φορά με το Xperia XZ Premium έδωσε βάση σε αυτά που μετράνε πραγματικά. Η συσκευή έχει προεπιλεγμένη την λειτουργία έξυπνης εκκαθάρισης, που φροντίζει την συσκευή μας με βάση την χρήση που κάνουμε. Έτσι κρατάει την συσκευή μας καθαρή από άχρηστη cache, ενώ φορτώνει στην μνήμη τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνότερα, με αποτέλεσμα να ανοίγουν γρηγορότερα όλα όσα είναι πιο αναγκαία για εμάς. Μετά από δύο μήνες δεν έχω δει το παραμικρό lag στην συσκευή, ενώ η αίσθηση στην χρήση είναι όπως την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί του. Επειδή όμως κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνουμε, παρά μόνο όταν κάνουμε άμεση σύγκριση, όταν ήρθε η συσκευή στα χέρια μου στα τέλη Μαΐου, χρονομέτρησα πόσο χρόνο χρειάζεται η συσκευή να ανοίξει μια σειρά από εφαρμογές και πόσο χρειάζεται για να τις φορτώσει από την μνήμη ξανά. Δύο μήνες μετά έκανα ακριβώς το ίδιο βίντεο, με την ίδια αλληλουχία εφαρμογών. Το αποτέλεσμα μπορεί να μας έδειξε πως η συσκευή όχι μόνο παρέμεινε το ίδιο γρήγορη, αλλά σε καταστάσεις multitasking μας έδωσε ιδίους και καλύτερους χρόνους από την πρώτη φορά που στήθηκε η συσκευή. Αυτό είναι κάτι που σπάνια βλέπουμε και δείχνει πως η Sony έχει δώσει βάση στην ουσία και όχι σε ανούσια χαρακτηριστικά για εντυπωσιασμό.

Όλα αυτά κάνουν το Sony Xperia XZ Premium μια από τις καλύτερες συσκευές αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με την Sony να παρέχει υποστήριξη στις ναυαρχίδες της, σχετικά με αναβαθμίσεις, τότε κοιτάμε μια συσκευή που μπορεί άνετα να αντέξει για αρκετό καιρό ακόμα. Το Hardware είναι πάρα πολύ δυνατό, οπότε δεν βλέπουμε κάποιο σενάριο που θα απαιτήσει αλλαγή της συσκευής για αρκετό καιρό.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από την συσκευή μπορείτε να δείτε το αναλυτικό Hands on Review.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και διαφορετικά λειτουργικά πιστεύεις κρατάει μέσα στο χρόνο τη διαχρονικότητα του iPhone;Να στο πω πιο απλά αν κάποιος μεταβεί απ το 7 plus στο xz premium μετά την πρώτη βδομάδα χρήσης που είναι ο ενθουσιασμός θα θελήσει να επιστρέψει;Ρωτάω γιατί έχοντας το 7plus το s8 δεν το άντεξα ούτε δυο μέρες και επέστρεψα στο iPhone.Ευχαριστω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.