Οθόνη

Η οθόνη είναι το highlight της σειράς και έρχεται με ασυνήθιστη αναλογία και ανάλυση. Το panel που επέλεξε η Sony έχει ανάλυση 1080×2520 και είναι τεχνολογίας IPS LCD.

Η ανάλυση είναι αρκετά υψηλή και προσφέρει πυκνότητα σε pixels που φτάνει 547ppi. Χρωματικά η Sony συνήθως ρυθμίζει έτσι τις οθόνες, ώστε να παρέχουν αρκετά ζωντανά και κορεσμένα χρώματα, όπως έκανε και στο Xperia 10, χωρίς όμως να υπερβάλει.

Φυσικά μέσα από τις ρυθμίσεις της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τα χρώματα και τον κορεσμό της οθόνης, ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του.

Η οθόνη προσφέρει πολύ καλές γωνίες θέασης και είναι από τις πιο δυνατές, σε αυτό το κομμάτι, που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η αναλογία 21:9 είναι πολύ άνετη στην ανάγνωση μεγάλων κειμένων, ενώ σε προβολή ταινιών με αναλογία 21:9 είναι πραγματικά απολαυστική. Μάλιστα συνηθίζεται πολύ εύκολα αυτή η αναλογία και επιτρέπει στον χρήστη να την χαρεί.

Το μόνο αρνητικό είναι πως είναι πολύ φρέσκια αναλογία για smartphone, με αποτέλεσμα λίγες εφαρμογές να μην την υποστηρίζουν, αφήνοντας μαύρα πλαίσια στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου περιμέναμε στερεοφωνικά ηχεία, ειδικά όταν η οθόνη είναι κινηματογραφική. Η Sony όμως δεν μας έκανε την χάρη, οπότε δεν αξιοποίησε στο μέγιστο το πάνε bezel. Έτσι έχουμε ένα ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής που παράγει αρκετά δυνατό ήχο, με καλά μπάσα και καθαρές ψηλές.

Στην περίπτωση που θέλετε να νιώσετε την πιο κινηματογραφική εμπειρία, θα πρέπει να κάνετε χρήση ακουστικών. Η συσκευή έρχεται με θύρα 3.5mm jack, οπότε μπορείτε να βάλετε τα ακουστικά της αρεσκείας σας. Το πολύ ποιοτικό DAC της συσκευής, θα αναλάβει να σας δώσει άριστο ήχο, ώστε να χαρείτε όπως πρέπει το περιεχόμενό σας.

Κάμερα

Η κάμερα του Xperia 10 δεν κάνει την υπέρβαση στην κατηγορία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι παραπάνω από ικανή, αφού η μεσαία κατηγορία πλέον προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις στην φωτογραφία. Αυτό που θα θέλαμε όμως, θα ήταν ένας πιο φωτεινός φακός, αφού εδώ έχουμε διάφραγμα f/2.0.

Σε καλό φωτισμό έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, με της φωτογραφίες να είναι πολύ ρεαλιστικές, όμως θα θέλαμε μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Αυτό το προσφέρει η λειτουργία HDR, η οποία βρίσκεται στην manual λειτουργία της κάμερας.

Σε χαμηλό φωτισμό η κάμερα τα πηγαίνει αρκετά καλά για το f/2.0 διάφραγμα που διαθέτει, όμως όσο πέφτει ο φωτισμός, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα.

Η δεύτερη κάμερα των 5MP χρησιμοποιείται μόνο για bokeh effect, σε φωτογραφίες πορτρέτου και κάνει αρκετά καλή δουλειά

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε δυνατότητα λήψης σε 4K, ενώ η αναλογία μπορεί να είναι είτε 16:9, είτε 21:9. Το βίντεο έχει πολύ ομαλή κίνηση και πολύ όμορφα χρώματα. Η λεπτομέρεια παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλότερο φωτισμό.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8MP και μας δίνει πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Οι λάτρεις των selfies σίγουρα θα την χαρούν.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.