Οθόνη

Το Xperia 10 Plus έρχεται με οθόνη 6.5 ιντσών, με αναλογία 21:9 και ανάλυση 1080×2520. Αυτό σημαίνει πως παράγει 422ppi, προσφέροντας μεγάλη ευκρίνεια. Μάλιστα με αυτή την αναλογία η αναπαραγωγή ταινιών είναι πραγματικά απολαυστική. Η οθόνη είναι Triluminos display με X-Reality engine και προσφέρει πολύ ρεαλιστικά χρώματα, που είναι πολύ ζωντανά και όχι υπερβολικά κορεσμένα.

Επίσης βρήκαμε την οθόνη πολύ φωτεινή, πλησιάζοντας (583) τα 600nits. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχετε πρόβλημα σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο.

Οι γωνίες θέασης είναι πάρα πολύ καλές και δεν είχαμε ιδιαίτερες παραμορφώσεις από ακραίες γωνίες θέασης.

Τέλος μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη ώστε να την φέρετε πιο κοντά στις δικές προτιμήσεις, αν δεν σας καλύπτουν οι προεπιλεγμένες.

Ήχος

Όπως είπαμε προηγουμένως, η Sony δεν μας έδωσε στερεοφωνικά ηχεία, όμως ο ήχος της συσκευής είναι αρκετά καλός. Έχουμε καλά μπάσα και πολύ καθαρές ψηλές, με πολύ λίγη παραμόρφωση. Η ένταση είναι καλή και κάπου στον μέσω όρο ανάμεσα της κατηγορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως λίγο παραπάνω ένταση δεν θα ήταν καλοδεχούμενη.

Εκεί που πραγματικά λάμπει όμως, είναι όταν βάλουμε ένα ζευγάρι καλά ακουστικά. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, χωρίς παραμόρφωση ακόμα και στην μέγιστη ένταση. Τα μπάσα είναι χορταστικά και γενικότερα θα σας κάνει να απολαύσετε το περιεχόμενό σας. Μάλιστα όταν βλέπετε ταινίες σε 21:9, επιβάλλεται να το κάνετε με ένα ζευγάρι ακουστικά!

Κάμερα

To Xperia 10 Plus έρχεται με την κλασσική διπλή κάμερα (ευρυγώνιος και τηλεφακός). Ο ένας αισθητήρας είναι στα 12MP, μεγέθους 1/2.8″ και τα pixels έχουν μέγεθος 1.25μm. Ο φακός του έχει διάφραγμα f/1.8 και εστιακό του μήκος είναι αντίστοιχο των 27mm. Ο τηλεφακός του είναι στα 8MP, με αισθητήρα 1/4″ και μέγεθος pixel στα 1.12μm. Ο φακός έχει διάφραγμα f/2.4 και το εστιακό μήκος του είναι στα 53mm, πράγμα που σημαίνει πως προσφέρει 2x οπτικό ζουμ. Οι δύο κάμερες έχουν phase detection autofocus.

Σε θέμα ποιότητας το Xperia 10 Plus μπορεί να τραβήξει  φωτογραφίες με πολύ ευχάριστα χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια, τουλάχιστον από τον 12MP αισθητήρα. Από την άλλη το δυναμικό εύρος είναι κάπως περιορισμένο, κάτι που λύνεται με την χρήση του HDR. Για αυτό όμως θα πρέπει να πάτε στην χειροκίνητη λειτουργία, ώστε να το ενεργοποιήσετε. Όταν το κάνετε αυτό το δυναμικό εύρος βελτιώνεται αρκετά, όμως χάνετε λίγο από την λεπτομέρεια. Στο σύνολό τους οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές για συσκευή της μεσαίας κατηγορίας και θα καλύψει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού αυτής της κατηγορίας.

Προχωρώντας στον τηλεφακό, παρατηρούμε πως παράγει φωτογραφίες 12MP, παρά το γεγονός πως ο αισθητήρας είναι στα 8MP. Αυτό φαίνεται πως γίνεται με upscaling, που έχει επιπτώσεις στην λεπτομέρεια όταν ζουμάρουμε πολύ στην φωτογραφία. Όμως η φωτογραφίες παραμένουν αρκετά καλές και σαφώς χρησιμοποιήσιμες όταν είμαστε σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Σε χαμηλό φωτισμό οι φωτογραφίες από την 12MP κάμερα είναι αρκετά καλές, αν και σε πιο ακραίες συνθήκες με έντονη αντίθεση, τα φωτεινά μέρη της φωτογραφίας υπερφωτίζονται, λόγω του χαμηλότερου δυναμικού εύρους. Το HDR και πάλι κάνει τα πράγματα καλύτερα. Στο τηλεφακό όμως θα δυσκολευτείτε, αφού με διάφραγμα f/2.4, η λήψη φωτός είναι αρκετά πιο μειωμένη.

Στην εμπρόσθια κάμερα τα πράγματα είναι αρκετά καλά, ειδικά όταν έχουμε καλό φωτισμό, με αρκετή λεπτομέρεια και καλά χρώματα.

Στο βίντεο έχουμε δυνατότητα λήψης στα 4Κ, είτε σε αναλογία 16:9, είτε σε 21:9, για πιο κινηματογραφικές λήψεις. Η ποιότητα είναι πολύ καλή και τα χρώματα εξαιρετικά. Έχουμε ψηφιακή σταθεροποίηση, όμως δεν είναι τόσο δυνατή για πλήρως σταθερές λήψεις.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.