Η Sony κάνει χρήση οθόνης 21:9 στις συσκευές της για το 2019 και το Xperia 10 Plus είναι μια από αυτές τις συσκευές. Η συσκευή έρχεται στα καταστήματα στα €429 και σκοπεύει στο πιο κινηματογραφικό κοινό.

Το Xperia 10 Plus έρχεται με κατασκευή από πολυκαρβονικό πλαστικό. Η συσκευή είναι αρκετά μακρόστενη, λόγω της οθόνης της. Έτσι λοιπόν η οθόνη είναι τεχνολογίας IPS LCD, στις 6.5 ίντσες. Η ανάλυσή της είναι 1080×2520, πράγμα που σημαίνει πως η πυκνότητα σε pixels είναι στα 422ppi.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον Snapdragon 636, μαζί με 4GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD μέχρι 512GB. Η συσκευή διαθέτει ξεχωριστή θύρα για την microSD, οπότε δεν θα χρειαστεί να θυσιάσετε την μία θύρα SIM για αυτό τον λόγο. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Adreno 509.

Στο κομμάτι της κάμερας θα βρούμε διπλή στο πίσω μέρος. Ο ένας αισθητήρας είναι στα 12MP, με φακό διαφράγματος f/1.8. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι στα 8MP, πίσω από τηλεφακό διαφράγματος f/2.4. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 8MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.0.

Από βίντεο οι συσκευή τραβάει 4Κ από την πίσω κάμερα και 1080p από την εμπρόσθια κάμερα.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 3000mAh και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στα πλαϊνά της συσκευής, κάτω από το power button. Από λειτουργικό η συσκευή τρέχει Android 9.0 Pie, με το γραφικό περιβάλλον της Sony.

Ας την δούμε πιο αναλυτικά.

Εμφάνιση

Το Sony Xperia 10 Plus έρχεται με πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, που φυσικά είναι λόγω της μακρόστενης οθόνης, αναλογίας 21:9. Έτσι το Xperia 10 Plus είναι ασυνήθιστα ψηλό σαν συσκευή.

Το εντυπωσιακό είναι πως παρά το μέγεθός της συσκευής, δεν είναι άβολο στην χρήση. Βέβαια ακόμα και με μεγάλα χέρια, δύσκολα μπορείτε να φτάσετε στο πάνω μέρος της οθόνης, οπότε θα χρειαστείτε δύο χέρια για πλήρη χρήση του. Όμως για τις περισσότερες στιγμές, μπορείτε να την γλυτώσετε με το ένα χέρι.

Τα bezels της συσκευής είναι πολύ μικρά και πιθανότατα από τα μικρότερα της κατηγορίας, εκτός από το πάνω, που είναι εμφανώς μεγαλύτερο για να χωρέσει το ακουστικό, την εμπρόσθια κάμερα, το LED ειδοποιήσεων και τους αισθητήρες. Θα περίμενε κανείς ότι θα έχουμε στερεοφωνικό ήχο, με το ένα ηχείο να είναι στο πάνω bezel, όμως η εταιρία δεν μας έκανε αυτή την χάρη.

Μια ακόμα αλλαγή είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής, κάτω από το power button. Θα περίμενε κανείς να είναι ενσωματωμένος στο power button, όπως έκανε παλιότερα η Sony στις ναυαρχίδες της, όμως για κάποιο λόγο η εταιρία αποφάσισε δεν θέλει έτσι η συσκευή. Ακριβώς κάτω από τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα βρούμε το πλήκτρο αυξομείωσης του ήχου. Γενικά το νέο στήσιμο θέλει λίγη ώρα για να το συνηθίσουμε, όπως κάθε αλλαγή άλλωστε.

Η συσκευή παρά το γεγονός πως είναι από πλαστικό, έχει την όψη μεταλλικής συσκευής, αλλά και την υφή. Το μόνο που μας βοηθάει να το ξεχωρίσουμε είναι η θερμοκρασία του υλικού, που δεν είναι τόσο ψυχρό. Η ποιότητα κατασκευής είναι σε πολύ καλά επίπεδα και η συσκευή δίνει την αίσθηση πως είναι πολύ στιβαρή.

Γενικά πρόκειται για μια αρκετά καλαίσθητη συσκευή, που θα καλύψει όσους θέλουν μεγάλη οθόνη και όσους θέλουν συσκευή για προβολή περιεχομένου.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.