Το DxOMark δημοσιεύει σήμερα το review του Sony Xperia 1 με το γενικό συμπέρασμα να είναι ότι η ποιότητα της κάμερας δεν είναι επιπέδου flagship smartphone, με συνολικό σκορ 91 βαθμών φθάνοντας τα επίπεδα του Pocophone f1 και βρισκόμενο ένα βαθμό πίσω από το iPhone 8.

Η τριπλή κάμερα στο Xperia 1 καλύπτει όλα τα βασικά, ωστόσο όμως παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Το autofocus σύστημα είναι γρήγορο και αξιόπιστο ακόμη και στο σκοτάδι. Το exposure και το color rendering ήταν στη στήλη με τα θετικά. Ωστόσο, η στατική φωτογραφία περιέχει κάποια προβλήματα, όπως corner softness και μερικά image effects που είναι ευδιάκριτα. Το ίδιο και η 2x zoom camera, η οποία δεν κατάφερε να αγγίξει την ποιότητα των καλύτερων smartphone και όχι μόνο όσον αφορά το focal length, καθώς παρατηρήθηκαν χαμηλά επίπεδα λεπτομέρειας μαζί με artifacts που συνέβαλαν στην πτώση του score του Sony Xperia 1.

Όσον αφορά το video recording, το τηλέφωνο μαζεύει βαθμούς για το image stabilization και το καλό exposure. Ωστόσο, το texture score είναι χαμηλό, τραβώντας τον συνολικό αριθμό προς τα κάτω στο 84. Με απλά λόγια τα video έχουν χαμηλή λεπτομέρεια ακόμη και σε καλό φωτισμό.

Όσον αφορά την selfie camera στο Sony Xperia 1 έχει και αυτή χαμηλό score, πετυχαίνοντας να ξεπεράσει απλά το Pixel 2. Επιπλέον, αφήνει πίσω κάποια ισχυρά ονόματα του χώρου, αν και παλαιότερα, όπως τα iPhone X (71), Galaxy S8 (73) και Mate 20 Pro (75). Σε γενικές γραμμές η μπροστινή κάμερα είναι σε καλά επίπεδα, με 82 βαθμούς. Είναι το video που τραβάει προς τα κάτω την βαθμολογία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.