Φέτος η παρουσίαση της Sony στην MWC ήταν πραγματικά σύντομη και απόλυτα συγκεντρωμένη στην ανακοίνωση των νέων της συσκευών. Εκτός από τη νέα σειρά Xperia X, η εταιρεία παρουσίασε εν συντομία μια πληθώρα από αξεσουάρ και συσκευές, χωρίς όμως να δώσει πολλές λεπτομέρειες, κάτι που είναι κατανοητό, δεδομένου ότι μόνο το νέο Xperia Ear είναι ένα πραγματικό προϊόν και τα υπόλοιπα αποτελούν ένα concept σε αυτό το σημείο. Ας δούμε όμως τι μάθαμε γι αυτές τις συσκευές.

Xperia Ear

xperia-ear

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, αυτή η μικρή συσκευή είναι ουσιαστικά ένα ακουστικό, ωστόσο η Sony το έχει εξοπλίσει έτσι ώστε να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό handsfree. Το Xperia Ear ενσωματώνει μία ψηφιακή βοηθό, η οποία υπακούει σε φωνητικές εντολές και αντλεί χρήσιμες πληροφορίες από το κινητό μας. Αυτό περιλαμβάνει τις εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα, συμβάντα ημερολογίου, τον καιρό, την κυκλοφορία και δελτία ειδήσεων.

Μπορούμε εύκολα να ζητήσουμε να μας διαβάσει οποιοδήποτε από τις πληροφορίες που προαναφέραμε, να κάνουμε κλήσεις, να υπαγορεύσουμε ένα γρήγορο μήνυμα ή να πλοηγηθούμε σε μια τοποθεσία.

Η συσκευή λέγεται ότι επικοινωνεί με το κινητό μας μέσω NFC ή Bluetooth, και έχει κατασκευαστεί για συνεχή λειτουργία με την υπόσχεση ότι θα διαθέτει αυτονομία μιας μέρας και ποιστοποιήση IPX2 για αντοχή στο νερό.

Xperia Eye

xperia-eye

Το Xperia Eye είναι μια μικροσκοπική κάμερα που τοποθετείται με ένα κλιπ πάνω στα ρούχα μας. Η κάμερα φαίνεται να έχει το σωστό σχήμα και την μορφή μιας action κάμερας, αλλά η εξωτερική της εμφάνιση υποδηλώνει ότι η Sony την κατασκεύασε περισσότερο για vlogging. Είναι εξοπλισμένη με ένα σφαιρικό φακό 360 μοιρών για ένα φυσικό οπτικό πεδίο.

Η ίδια η κάμερα επίσης λέγεται ότι είναι αρκετά έξυπνη, καθώς δέχεται φωνητικές εντολές και μπορεί να ανιχνεύσει πρόσωπα και να τραβήξει αυτόματα φωτογραφίες. Τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα της κάμερα δυστυχώς δεν αποκαλύφθηκαν.

Xperia Projector

xperia-projector

Οι πληροφορίες για αυτήν την συσκευή είναι ακόμα λιγότερες, αλλά σε γενικές γραμμές καταλάβαμε ποιες είναι οι δυνατότητες της. Το Xperia Projector είναι ένας προβολέας που έχει μακρόστενο σχήμα και προβάλει το περιεχόμενο του κοντά στην επιφάνεια του τοίχο ή του τραπεζιού.

Κρίνοντας από μια γρήγορη επίδειξη που έγινε, δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός ή ισχυρός. Έχουμε όμως την δυνατότητα να χειριζόμαστε το περιεχόμενο που προβάλλεται με την αφή μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αυτό που βλέπουμε, αν και όχι σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Xperia Agent

xperia-agent

Τέλος, έχουμε μια μάλλον περίεργη σε όψη συσκευή που μοιάζει σαν βάζο στο σχήμα. Το Xperi Agent είναι εξοπλισμένο με μια περιστρεφόμενη κάμερα, οθόνη αφής και ακούει φωνητικές εντολές. Ο κύριος σκοπός του φαίνεται να είναι ένας κόμβος για ένα αυτοματοποίημενο σπίτι. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως μπορεί να ανοίγει τα φώτα και να χαιρετά τον ιδιοκτήτη του όταν αυτός επιστρέφει σπίτι. Οι λειτουργίες του φυσικά θα μπορούσαν στο μέλλον να επεκταθούν πέρα από αυτό.

https://youtu.be/n0B_lGEqTy4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.