Η Sony έδωσε ακόμα περισσότερη δύναμη στο αγαπημένο προϊόν των φαν της, το PlayStation 4!

Όπως ήδη γνωρίζαμε, το PS4 φιλοξενεί συνολικά 8 πυρήνες, 2 εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για τις λειτουργίες της συσκευής και οι υπόλοιποι 6 χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα παιχνίδια.

Η Sony όμως αποφάσισε πως η συσκευή λειτουργεί αρκετά ομαλά ώστε να χρησιμοποιεί τον ένα από τους δύο λειτουργικούς της πυρήνες για extra δύναμη στα παιχνίδια!

sony playstation 7 core

Κάτι παρόμοιο έκανε και η Microsoft στο XboxOne – μειώνοντας ελάχιστα τη λειτουργικότητα του Kinect και αυξάνοντας τη συχνότητα – ώστε να δώσει στους developers την έξτρα αυτή βοήθεια, αλλά όσον αφορά τη Sony, δεν φαίνεται να έκανε θυσίες, αφού είχε δεσμεύσει από την αρχή τον έβδομο πυρήνα για μελλοντική χρήση (ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος).

H αναβάθμιση αυτή παρατηρήθηκε από χρήστες στα release notes του FMOD, ενός λειτουργικού προγράμματος ήχου για developers, αλλά προς το παρόν δεν πρόκειται να αλλάξει την εμπειρία μας με το PlayStation 4.

Αλλαγές θα παρατηρηθούν σε περίπτωση στοχευμένων patches από τους δημιουργούς σε υπάρχοντα games, αλλά και σε μελλοντικά παιχνίδια. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Naughty Dog ήδη εκμεταλλεύεται τα νέα δεδομένα για το Uncharted 4: A Thief’s End!

Αναμένουμε πολύ πιο δυνατές εμπειρίες, λοιπόν!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ