Η Sony επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το phonearena.com, ότι θα μειώσει το μέγεθος του τμήματος φορητών συσκευών σε μια προσπάθεια να αποκομίσει κάποια κέρδη. Η σειρά Xperia της Sony αντιμετωπίζει μια σταθερή μείωση των πωλήσεων, μια εξέλιξη η οποία έχει συνοδευτεί και από απώλεια χρημάτων. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό το αρνητικό κλίμα, μειώνει την εστίασή της στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στο χώρο του mobile από εδώ και στο εξής.

Πριν από μερικά χρόνια η Sony Mobile ανακοίνωσε ότι θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις κερδοφόρες συσκευές. Αυτό οδήγησε στην εγκατάλειψη των περισσότερων οικονομικών μοντέλων – low end και στη αύξηση του αριθμού των premium μοντέλων, ξεκινώντας με την παρουσίαση του Xperia X το 2012. Ωστόσο όμως, προσωρινά μόνο της προσέφερε ορισμένα καλά αποτελέσματα στις οικονομικές καταστάσεις, για να επιστρέψει το mobile τμήμα ξανά στο κόκκινο. Τώρα, η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα κάνει το ίδιο για να αυξήσει την κερδοφορία.

Αν και οι ξένες συναλλαγματικές ισοτιμίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν μια αιτία για τις απώλειες που καταγράφει το τμήμα φορητών συσκευών της Sony, η εταιρεία ελπίζει ότι μια μείωση του μεγέθους του τμήματος αυτού, θα της επιτρέψει να εξοικονομήσει σημαντικά λειτουργικά κόστη. Το focus θα παραμείνει στις premium συσκευές, ενώ το μέλλον της σειράς Xperia L είναι αβέβαιο. Σε κίνδυνο βρίσκονται και τα μοντέλα με το brand Xperia XA. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σειρά Xperia XZ θα συνεχίσει να υπάρχει.

Η εταιρεία ελπίζει να πουλήσει μόνο 10 εκατομμύρια μονάδες Xperia συσκευών μέσα στο οικονομικό έτος του 2018 που τελειώνει στις 31 Μαρτίου του 2019. Πρόκειται για σημαντική πτώση σε σχέση με τα έτη 2017 και 2016, όταν η εταιρεία είχε καταφέρει να πουλήσει 13.5 εκατομμύρια και 14.6 εκατομμύρια μονάδες, αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.