Εκτός από τα Xperia XZ1 και XZ1 Compact, η Sony ανακοίνωσε και μια νέα κάμερα. Ο λόγος για την RX0, που είναι μέλος της γνωστής οικογένειας RX βεβαίως βεβαίως… Έρχεται με 1″ αισθητήρα, όπως και η σεβαστή RX100V. Το σώμα της κάμερας είναι ανθεκτικό σε νερό, κραδασμούς και σπασίματα και είναι πολύ μικρότερο από τις άλλες Action κάμερες τύπου GoPro.

H Sony όμως έχει μεγαλύτερα πλάνα για την κάμερά της, αφού μπορεί να συνδεθεί με άλλες RX0, ώστε επιτρέπει λήψεις Bullet-Time, Time-Slice κτλ. Με χρήση του FA-WRC1M wireless commander, μπορείτε να πυροδοτήσετε μέχρι και 15 κάμερες συγχρόνως.

H Sony RX0 έρχεται με αισθητήρα Exmor RS στα 15.3MP και BIONZ X επεξεργαστή. Ο φακός της είναι υπερευρυγώνιος Zeiss Tessar T* (24mm, f/4.0). Μπορεί να τραβήξει RAW και JPEG και σε λειτουργία ριπής τραβάει μέχρι και 16 καρέ το δευτερόλεπτο.

Στο κομμάτι του βίντεο οι δυνατότητές της είναι εκπληκτικές. Μπορεί να τραβήξει βίντεο στα 960fps όπως το XZ Premium, αλλά και στα 240fps στα 1080p. Έχει MicroHDMI θύρα για όσους θέλουν να το συνδέσουν σε εξωτερικό εγγραφέα. Μπορεί να καταγράψει σε S-Log2, για όσους θέλουν μετέπειτα επεξεργασία.

Η Sony RX0 είναι αδιάβροχη μέχρι τα 10 μέτρα, αλλά διαθέτει και housing ώστε να φτάσει στα 100 μέτρα βάθους! Ακόμα και στη στεριά δεν χρειάζεται να είσαι ευγενικοί μαζί της, καθώς μπορεί να αντέξει πτώσεις από τα 2 μέτρα, ενώ αντέχει μέχρι και 200 κιλά βάρους.

Η οθόνη της στο πίσω μέρος είναι TFT 1.5 ιντσών, αλλά είναι πιο εύκολο όταν ελέγχουμε την κάμερα με το smartphone μας, τον υπολογιστή μας ή τον Wireless Commander (ο οποίος όμως κοστίζει $350).

Η RX0 δεν είναι μια φθηνή κάμερα όμως είναι σίγουρα πολύ ικανή! Θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη με τιμή στα $700!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.