Η Sony τον τελευταίο καιρό έχει δώσει τον κώδικα πολλών πυρήνων της. Όταν το Xperia Z1 της T-Mobile κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία έδωσε στους developers τον κώδικα την ίδια μέρα.

Η εταιρεία απ’ότι φαίνεται ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και για το “μικρό” της Xperia Z1 Compact. Έτσι αμέσως μετά την κυκλοφορία του, η Sony έδωσε στο κοινό και τον κώδικα του πυρήνα. Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί όλη αυτή η βιασύνη.

Sony-Xperia-Z1-f-goes-official-compact-but-still-as-powerful-as-a-flagship

Η εταιρεία εκτός του ότι θέλει να καλύψει όλη την γκάμα των απαιτήσεων που μπορεί να έχουν οι καταναλωτές, θέλει να καλύψει και τους developers που φτιάχνουν custom roms και custom kernels. Φυσικά για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, το κινητό έπρεπε να rootαριστεί όπως κι έγινε και φυσικά να περαστεί κάποιο custom recovery.

Η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που είναι αρκετά φιλική με την κοινότητα που φτιάχνει custom υλοποιήσεις για τα κινητά της. Όπως έχουμε δει και η Oppo έχει την ίδια πολιτική και μάλιστα έβγαλε κινητό με εξολοκλήρου λειτουργικό Android από την Cyanogen.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στη sony μπράβο μακαρι να μας σεβαστουν εμας τους καταναλωτες και οι άλλες εταιρίες (καλά εμένα που εχω iphone δεν πρόκειται να με σεβαστεί η apple ποτε…)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.