• Το Xperia™ Touch, ο πολυαναμενόμενος προβολέας Android με επιφάνεια πολλαπλής αφής (multi-touch), θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές την άνοιξη του 2017
  • Πρώτη παρουσίαση του Xperia™ Ear “Open-style CONCEPT”, ενός έξυπνου προϊόντος νέας γενιάς της Xperia με ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά τύπου open-ear
  • Τέσσερα ολοκαίνουργια smartphone Xperia™: το Xperia™ XZ Premium, το Xperia XZs και τα εκπληκτικά Xperia XA1 και XA1 Ultra μεσαίας κλίμακας

Βαρκελώνη, 27 Φεβρουαρίου 2017, Η Sony Mobile επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη της ως πρωτοπόρα και καινοτόμα εταιρεία στον τομέα των επικοινωνιών, αλλά και ως μια εταιρεία με όραμα, αποκαλύπτοντας εμπειρίες προϊόντων που αποτελούν νέα γη για τον κόσμο της τεχνολογίας του καταναλωτή.

«Το Xperia Touch αποτελεί την πιο επαναστατική διεπαφή μετά το smartphone» δήλωσε ο Hiroki Totoki, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Mobile Communications. «Ένα χρόνο μετά την κοινοποίηση του νέου προσανατολισμού της εταιρείας μας και του οράματός μας για το μέλλον των επικοινωνιών δεν περιοριστήκαμε μόνο στην ανακοίνωση της πιο ικανής τεχνολογικά κινητής συσκευής που κατασκευάστηκε ποτέ, το Xperia XZ Premium, αλλά προχωρούμε, επίσης, και στη δημιουργία ολοκαίνουργιων επικοινωνιακών εμπειριών με τα Xperia Smart Products.».

Μια ιδέα που χαίρει αναγνώρισης και επιδοκιμασίας μετατρέπεται σε εμπορικό προϊόν: ο Xperia Touch, ο διαδραστικός Android προβολέας θα κυκλοφορεί από την άνοιξη του 2017

Ο Xperia Touch είναι ένας διαδραστικός προβολέας που μετατρέπει κάθε επίπεδη επιφάνεια σε HD οθόνη αφής 23 ιντσών με οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό προβολής εξαιρετικά κοντινού πεδίου (ultrashort-throw). Η διεπαφή είναι γρήγορη, ρέουσα και ανταποκρίνεται στη φυσική επαφή και τις χειρονομίεςi· έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προβολής SXRD της Sony και η αφή καθίσταται δυνατή μέσω ενός συνδυασμού προηγμένου πομπού IR και ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, σε ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ο προβολέας Xperia Touch διευκολύνει τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις γύρω από ένα τραπέζι, ένα πάσο κουζίνας ή μπροστά από έναν τοίχο, για να απολαύσουν όλοι μαζί κάποιο παιχνίδι, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά κάποιο βίντεο σε μετάδοση συνεχούς ροής και να επικοινωνήσουν μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικών δικτύων.

Η κομψή οικιακή οθόνη έχει κατασκευαστεί ειδικά για να προωθηθεί η επαφή, αφού σχεδιάστηκε με τρόπο μινιμαλιστικό που να επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτή σε συνθήκες έντονου ή χαμηλού φωτισμού. Προσφέρει πληροφορίες για τον καιρό σε πραγματικό χρόνο, έναν πίνακα υπομνημάτων για σκαριφήματα ή σημειώσεις βίντεο, πρόσβαση στο ημερολόγιο και μια διαδικτυακή πύλη Skype™ για συνομιλία με συνεργάτες ή αγαπημένα πρόσωπα μέσω βιντεοκλήσης.

Ο προβολέας Xperia Touch όχι μόνο είναι συμβατός με τη λειτουργία Απομακρυσμένης αναπαραγωγής του PlayStation® 4, αλλά εκτελεί και κάθε εφαρμογή ή παιχνίδι που έχετε μεταφορτώσει από το Google Play Store, δημιουργώντας νέες συνθήκες για τον τρόπο που μπορεί να απολαύσει πλέον κανείς εκατοντάδες χιλιάδες εμπειρίες εφαρμογώνii. Επίσης, η μοναδική εμπειρία της προβολής, η δυνατότητα αφής και η αρχιτεκτονική του αισθητήρα θα προσφέρουν στους προγραμματιστές μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα για να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν νέα πράγματα.

Ο προβολέας Xperia Touch πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, μέσω επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Xperia σε επιλεγμένες χώρες την άνοιξη του 2017, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 1.499 €iii.

Hands-free. Eyes-free. Ears-free: Το Xperia Ear “Open-style CONCEPT” είναι ένα έξυπνο προϊόν νέας γενιάς της Xperia

Το Xperia Ear “Open-style CONCEPT” βασίζεται σε μία τεχνολογία ήχου “open-ear” που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Future Lab της Sony, ένα εκκολαπτήριο που επιτρέπει στον καταναλωτή να δοκιμάζει και να διαμορφώνει πιλοτικά μοντέλα από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Sony.

Αξιοποιείται, λοιπόν, η έρευνα της Sony σχετικά με ζητήματα ήχου και η πρωτοπορία της στην προσφορά ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών τύπου “open-ear”, ώστε να μπορείτε να ακούτε μουσική και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα ακούτε ήχους από το περιβάλλον γύρω σας. Είτε ακούτε μουσική κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης ή της διαδρομής προς ή από τη δουλειά σας, η συγκεκριμένη συσκευή αποτελεί σίγουρα μια ασυναγώνιστη εμπειρία.

Το Xperia Ear “Open-style CONCEPT” κατασκευάστηκε για να επαναπροσδιοριστεί η καθημερινή δυνατότητα επικοινωνίας και ακρόασης· οι δύο εξαιρετικά ισχυροί ακουστικοί-χωρικοί αγωγοί και οι μονάδες χειρισμού συλλειτουργούν για τη μετάδοση ήχων απευθείας στον ακουστικό πόρο.

Και όπως και με το Xperia Ear, το Xperia Ear “Open-style CONCEPT” θα τροφοδοτείται από την Agent Technology της Sony, τον προσωπικό σας βοηθό που χρησιμοποιεί τις φωνητικές εντολές και τις κινήσεις του κεφαλιού για να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε διάφορα ζητήματα, να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες και να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους.

Η Sony Mobile θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά για να αυξήσει περισσότερο τις δυνατότητες του in-ear assistant. Ένα παράδειγμα για το παραπάνω είναι το «Anytime Talk», μία νέα υπηρεσία ηχητικής συνομιλίας που θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν εύκολα και γρήγορα μια ομαδική συζήτηση με την οικογένεια ή τους φίλους τους σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να τους αναζητήσουν στις επαφές ή να πληκτρολογήσουν κάτι, απλά και μόνο πατώντας ένα μόνο κουμπί ή μ’ ένα νεύμα του κεφαλιού. Η έκδοση beta θα κυκλοφορήσει για το Xperia Ear πρώτης γενιάς μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Sony Mobile διερευνά ακόμη μια νέα συνεργασία με τη LINE Corporation – το group πίσω από το δημοφιλές application ανταλλαγής μηνυμάτων – για να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν από κοινού μια νέα, ολοκληρωμένη εμπειρία φωνής.

Τέσσερα ολοκαίνουργια smartphone Xperia: η ναυαρχίδα Xperia™ XZ Premium, το Xperia XZs και τα εκπληκτικά mid-range Xperia XA1 και XA1 Ultra

Ακόμη, η Sony Mobile ανακοίνωσε τέσσερις προσθήκες στη δημοφιλή «X» σειρά της, αναβαθμίζοντας τόσο τα premium όσο και τα mid-range μοντέλα της, διασφαλίζοντας ότι προσφέρεται μια ευρεία γκάμα συσκευών που θα ενθουσιάσουν κάθε καταναλωτή και ότι τα προϊόντα Xperia θα είναι διαθέσιμα σε κάθε βασικό σημείο διανομής στις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Hideyuki Furumi, EVP, Global Sales & Marketing στη Sony Mobile Communications δήλωσε ότι: «Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και να αλλάζουμε το portfolio των smartphones μας, επικεντρώνοντας σταθερά την προσοχή μας στο να προσφέρουμε την πιο εξελιγμένη τεχνολογία σε προϊόντα με κομψό σχεδιασμό. Είτε πρόκειται για ένα σύστημα κάμερας αποθηκευμένο στη μνήμη που θα προσφέρει λήψη βίντεο σε super slow motion κίνηση είτε για το παγκοσμίως πρώτο smartphone με δυνατότητα απεικόνισης τεχνολογίας HDR (Υψηλό Δυναμικό Εύρος) 4K, φροντίζουμε να παρέχουμε εμπειρίες που κινητοποιούν τους χρήστες συναισθηματικά και ρεαλιστικά, όπως ποτέ άλλοτε.»

Το Xperia XZ Premium παρουσιάζει το νέο σύστημα κάμερας Motion Eye™ της Sony προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά και άριστη ποιότητα εικόνας, καθώς και την παγκοσμίως πρώτη δυνατότητα απεικόνισης τεχνολογίας HDR (Υψηλό Δυναμικό Εύρος) 4Kiv (5,5 ιντσών). Η κάμερα Motion Eye προσφέρει τη δυνατότητα λήψης και αναπαραγωγής βίντεο σε εξαιρετικά αργή κίνηση στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή τέσσερις φορές πιο αργά από οποιοδήποτε άλλο smartphonev. To Xperia XZ Premium θα διατίθεται σε ανοιχτό μεταλλικό γκρι (Luminous Chrome) και μαύρο (Deepsea Black) χρώμα σε ολόκληρο τον κόσμο στα τέλη της άνοιξης του 2017.

Η παραλλαγή της ναυαρχίδας Xperia XZs, θα φέρει την ίδια ανασχεδιασμένη κάμερα Motion Eye σε επιλεγμένες αγορές με οθόνη 5,2 ιντσών και θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Απριλίου του 2017 στα εξής χρώματα: μπλε του πάγου (Ice Blue), ασημί-λευκό (Warm Silver) και μαύρο.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία των μοντέλων Xperia XA που κυκλοφόρησαν πέρυσι, το Xperia XA1 και το XA1 Ultra με την οθόνη 6 ιντσών, διαθέτουν έναν όμορφο σχεδιασμό προβολής από άκρη σε άκρη της οθόνης, σχεδόν χωρίς να υπάρχει πλαίσιο. Και τα δύο αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία σχετικά με τις κάμερες ανώτερης τεχνολογίας για την βασική (πίσω) κάμερα, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων 23 MP και των δυνατοτήτων λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το XA1 Ultra σχεδιάστηκε ειδικά για αυτούς που αγαπούν τις selfie με την ανώτερης ποιότητας μπροστινή κάμερα των 16 MP.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.