Απ’ ότι φαίνεται οι εταιρείες παραγωγής αποθήκευσης οπτικών μέσων δεν έχουν σταματήσει να αναπτύσσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Σήμερα η Sony με την Panasonic ανακοίνωσαν ένα νέο format οπτικών δίσκων ονόματι Archival disk, με δυνατότητα αποθήκευσης μεταξύ 300GB και ενός Terabyte ανά δίσκο.

 archivaldisc

Οι εταιρείες δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το πρότυπο καθώς είναι αρκετά ανθεκτικό στις θερμοκρασίες και την υγρασία. Επίσης υπόσχονται ότι θα είναι συμβατό και με παλαιότερα πρότυπα αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.

 Archival Disc format

Παρότι η ανάπτυξη ξεκίνησε τον Ιούλιο που μας πέρασε θα δούμε τους πρώτους δίσκους μέσα στο καλοκαίρι του 2015. Το πρότυπο με συνεχείς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στην επεξεργασία σήματος μπορεί να φτάσει μέχρι το 1TB αποθηκευτικού χώρου. Τέλος ελπίζουμε να έχει μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό απ ότι τα blue-ray disks.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.