Κάπου στο 2006, ο Βαλάντης, όντας 14 χρονών παιδάκι είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό, με το νέο τηλέφωνο που απέκτησε ο πατέρας του. Ήταν το καλύτερο κινητό που είχε αποκτήσει η οικογένεια μέχρι τότε. Ήταν το κινητό που θα μου προξενούσε και τον μεγαλύτερο πόνο. Από την πρώτη στιγμή το ήθελα, ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. Δυστυχώς, η οικογένεια αρνούνταν να μου το δώσει. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες για να το αποκτήσει τελικά ο Βαλάντης, φαγωμένο στις γωνίες, βγαλμένο το κοπάκι και με το flash σπασμένο. Ο πόνος και το κλάμα που είχα ρίξει για αυτήν τη συσκευή, θα μου μείνει για πάντα αξέχαστος. Το gsmarena κάνει μια σύντομη αναδρομή σε αυτή τη συσκευή και μας την θυμίζει, όπως είχε κάνει με το .Sony Xperia X10 mini

Ήταν ένα τηλέφωνο με πολλά πρόσωπα. Από την μια πλευρά έμοιαζε σαν ψηφιακή Cyber shot κάμερα και από την άλλη σαν τηλέφωνο. Έκανε το ντεμπούτο του το 2006 και έγινε το πρώτο Sony Ericsson smartphone που διέθετε επίσημα το λογότυπο cybershot. Και το άξιζε, γιατί η κάμερα των 3.2 MP ήταν από τις καλύτερες εκείνη τη στιγμή. Το BestPic feature ήταν το πιο εντυπωσιακό εκείνες τις ημέρες. Λάμβανε 9 φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης που περιελάμβανε φωτογραφίες που λήφθηκαν πριν την πίεση του shutter button και φωτογραφίες που είχαν ληφθεί μετά. Μπορούσες να αποθηκεύσεις μια ή περισσότερες από αυτές.

Το Sony Ericsson K800 ήταν ένα πολύ ικανό τηλέφωνο. Υπήρχαν δυο buttons πάνω από την οθόνη, ως συμπληρωματικά στα soft keys από κάτω. Στην κάμερα, μπορούσαν να προβούν στην εναλλαγή μεταξύ των shooting modes. Στα αριστερά της συσκευής υπήρχε ένα Play/Pause button και μια παρατεταμένη πίεση στο πλήκτρο της έντασης στα δεξιά, μπορούσε να κάνει skip μουσικά κομμάτια. Δεν ήταν ένα Walkman phone, αλλά αποτελούσε έναν πλήρως ικανό music player. To Κ800 ερχόταν με μόλις 64MB εσωτερικής μνήμης. Μπορούσες να χωρέσεις μέχρι 100 φωτογραφίες αλλά μέχρι εκεί. Υπήρχε ένα Memory Stick Micro slot για την είσοδο καρτών ως 16GB, αν και δεν ήταν συμβατό με micro sd κάρτες. Το K800 ήταν ένα από τα πιο πρώιμα 3G phones και είχε και web browser, όπως και ενσωματωμένο RSS reader αλλά και email client.

Σε γενικές γραμμές το Sony Ericsson K800 μπορούσε να κάνει, ό,τι έκαναν και οι συσκευές το 2006. Αλλά το πιο σημαντικό, έκανε μερικά πράγματα πολύ καλύτερα. Ήταν η Sony στα καλύτερά της, εκείνη την περίοδο, πριν η αγορά στραφεί στα smartphones, μια μετάβαση η οποία είχε πολλές προκλήσεις για την εταιρεία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έχω ακόμα στο κουτί του. Το μοναδικό κινητό, από τα 80 που έχω αλλάξει από το 94 μέχρι σήμερα.

  2. Καλό κινητό για τη εποχή του. Το είχε φίλος μου όταν εγώ ήμουν φοιτητής τότε 🙂 σκεφτόμουν να το πάρω αλλά έσκασε μύτη το w850 και πήρα αυτό με τα ενδωτια ακουστικά και τη ρύθμιση bass (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το έλεγε) της Σόνυ που έδινε πόνο!!! Ωραίες εποχές τότε…!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.