Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των phonemaniacs, είναι να ξεμείνουν από μπαταρία, ειδικά για αυτούς που κυκλοφορούν με ισχυρά κινητά, που η μπαταρία τους τελειώνει σε μια μέρα.

Η λύση θα μπορούσε να είναι να αγοράσουμε ένα power bank, ώστε να δώσουμε κάποιες παραπάνω ώρες ζωής στο κινητό μας. Έλα ντε όμως που και αυτό τελειώνει! Και μετά τι κάνουμε; Ποια είναι η ανεξάντλητη πηγή ενέργειες που έχουμε και μάλιστα τζάμπα; Ο ήλιος φυσικά.

Αυτήν ακριβώς την πηγή ενέργειας σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν επιστήμονες της εταιρίας YOLK, που δημιούργησαν το Solar Paper, ο λεπτότερος φορτιστής κινητών που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Solar Paper

Το πρότζεκτ του Solar Paper παρουσιάστηκε στην CES 2015 στο Las Vegas και αποτελείται από λεπτά φωτοβολταϊκά φύλλα 1,5 mm, με διαστάσεις 9×19 cm και βάρος μόλις 120 gr. και μπορεί να χωρέσει άνετα ανάμεσα στα φύλλα ενός βιβλίου.

photo-original.630x360

Πως λειτουργεί το Solar Paper; Τα μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ που περιέχει μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ μπορούν να προστεθούν και άλλα μέσω των μαγνητών της συσκευής. Η ισχύς που παράγεται κυμαίνεται από  2,5 W έως 10 W, αρκετά για φορτίσουν πλήρως ένα tablet.

Δείτε το παρακάτω βίντεο της παρουσίασης του Solar Paper:

Το Solar Paper βρίσκεται σε φάση παραγωγής και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον φθινόπωρο του 2016.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ