Αποδεικνύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο Άρης και η Γη έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι κάποιος θα περίμενε. Νωρίτερα φέτος, το Perseverance της NASA ανακάλυψε ενδεχομένως κατοικήσιμες συνθήκες στον Άρη, με το ενδιαφέρον των επιστημόνων να εντοπίζεται στον κρατήρα Jezero.

Οι πιθανές εναποθέσεις που σχημάτισαν Δέλτα ποταμών στον κρατήρα Jezero αποτελούν την καλύτερη μέχρι στιγμής απόδειξη των κατοικήσιμων συνθηκών στον Άρη, αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη.

Σε τροχιά μπορούμε να δούμε πλήθος διαφορετικών εναποθέσεων αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν βλέπουμε την αρχική κατάσταση, ή το αποτέλεσμα πλήθους γεωλογικών διεργασιών, ανέφερε ο  David Paige από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Το Perseverance έχει λάβει πλήθος φωτογραφιών από τον Άρη στέλνοντας άκρως εντυπωσιακά πλάνα που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο πλανήτης δεν διαφέρει και ιδιαίτερα.

Η NASA δημοσιεύει την πιο κοντινή φωτογραφία αστεροειδούς που περνά ξυστά από τη Γη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είχαν πάρει φωτογραφία από ένα βουνό σε κάποια χώρα της Ευρώπης δεν θυμάμαι πια δυστυχώς και την έκαναν φωτογραφία του Άρη με φωτοσοπ προς το “κόκκινο” … Τραγικοί στη ΜΑΣΑ… Δεν έχουν πάει εκεί πάνω… Όλα γίνονται σε στούντιο …

  2. Ακόμη και να έχουν πάει και να ξέρουν τι υπάρχει (μπορεί να είναι και θόλος ολόγραμμα η κάτι άλλο..) δεν θα το πουν στα ζόμπι του πλάνη-τη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.