Η Qualcomm ανακοίνωσε δύο νέα chipset για wearable, πρόκειται για τα Snapdragon W5 Gen 1 και W5+ Gen 1 που θα αποτελέσουν τους διαδόχους του Snapdragon Wear 4100+. Και τα δύο SoC είναι κατασκευασμένα στη διαδικασία των 4nm και αντιπροσωπεύουν μια δραστική βελτίωση σε σχέση με την υπάρχουσα πρόταση της Qualcomm για wearables.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα wearable chipset θα προσφέρουν έως και διπλάσια απόδοση χρησιμοποιώντας τη μισή ισχύ σε σύγκριση με τον Snapdragon Wear 4100+. Σε τυπικά σενάρια, το W5+ μπορεί να προσφέρει έως και 50% μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας καταλαμβάνοντας 30% λιγότερο χώρο. Η Qualcomm συνεργάστηκε στενά με την Google τα τελευταία τρίμηνα για τη βελτιστοποίηση του Wear OS για το νέο SoC.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Snapdragon W5 Gen 1 και του W5+ Gen 1 είναι ότι το απλό μοντέλο δεν έχει τον Co-Processor AON και στοχεύει σε φορητές συσκευές που δεν θα απαιτούν τις επιπλέον δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως wearable για την Κίνα, παιδιά, ηλικιωμένους, τομείς υγείας, και επιχειρήσεις.

Το W5+ Gen 1 αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex A53 και έναν πυρήνα απόδοσης Cortex M55 στα 250MHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει η GPU A702 χρονισμένη στο 1GHz – σημαντική ενίσχυση από την GPU 320MHz A504 του 4100+, και η μνήμη έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει LPDDR4 στα 2133Mhz. Επίσης, υπάρχει και το νέο Machine Learning unit U55.

Ο νέος συν-επεξεργαστής του Snapdragon W5+ Gen 1 μπορεί να χειριστεί περισσότερες εργασίες στο παρασκήνιο ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Όλες οι εργασίες του wearable γίνονται από τον πάντα ενεργοποιημένο AON Co-Processor 22nm και η επεξεργασία ομιλίας, η αναπαραγωγή ήχου και οι ειδοποιήσεις εκτελούνται από τον συνεπεξεργαστή.

Το chip AON θα ενεργοποιήσει επίσης το Bluetooth 5.3 χαμηλής κατανάλωσης, το Wi-Fi, το GNSS, και προσθέτει υποστήριξη για νέες καταστάσεις ενέργειας όπως το Deep Sleep και το Hibernate. Το LTE αποκτά επίσης λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης με αναβαθμισμένο modem.

Η Qualcomm ανακοινώνει ότι έχει συνεργαστεί με την Compel και την Pegatron για τη δημιουργία έξυπνων ρολογιών αναφοράς με τον Snapdragon W5+ Gen 1 για να βοηθήσει τους συνεργάτες να αναπτύξουν προϊόντα πιο γρήγορα. Η Mobvoi και η Oppo θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές που θα λανσάρουν wearables με το νέο SoC της Qualcomm.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.