Μόλις λίγες ημέρες έχει που αποκαλύφθηκε επισήμως ο νέος Snapdragon 855 ωστόσο οι φήμες ότι η Qualcomm είχε κάτι πιο ισχυρό, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας. Ο λόγος για τον Snapdragon 8cx, είναι ό,τι πιο γρήγορο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Qualcomm και θα βρίσκεται στο εσωτερικό όχι του smartphone σου, αλλά του επόμενου laptop.

Πρόκειται για ένα chip στα 7nm και χρησιμοποιεί οχτώ πυρήνες (τέσσερις A76 και τέσσερις A55) σαν τον Snapdragon 855. Και αυτές είναι οι μόνες ομοιότητες. Αυτός ο Kryo 495 όπως αποκαλείται εξοπλίζεται με 10MB cache, υποστηρίζει ως 16GB RAM ενώ παρέχει και native support για NVMe και UFS3.0 storage, υποσχόμενος να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Intel στον συγκεκριμένο χώρο.

Για παράδειγμα, η Qualcomm αναφέρει ότι για κατανάλωση στα 7watts, ο 8cx θα έχει διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με τους επεξεργαστές U series της Intel και ως τέσσερις φορές καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους Y series. Εκείνο όμως για το οποίο ξεχωρίζει, είναι η αυτονομία που υπόσχεται να προσφέρει σε ένα laptop. Υπόσχεται δυο ημέρες πλήρους λειτουργίας.  Σύμφωνα με την Qualcomm τα πρώτα laptops αναμένεται να καταφθάσουν το πρώτο μισό του 2019.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.