Τι κοινό έχουν ο Snapdragon 835, o Exynos 8895, o Helio X30 και ο Apple A11; Είναι και οι τέσσερις στα 10nm, και από ότι φαίνεται θα καθυστερήσουν να κυκλοφορήσουν στο σύνολό τους, με ότι επιπτώσεις θα έχει αυτό.

Όλα δείχνουν πως τα 10nm είναι πρόβλημα για την βιομηχανία. Σύμφωνα με το Digitimes, η TSMC δυσκολεύεται να πετύχει κλιμακούμενη τιμολόγηση για τα chips των 10nm, ώστε να είναι αποδοτικά για την εταιρία. Έτσι η TSMC θα έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα για τα chips Helio X30 της MediaTek, το οποίο περιμέναμε να δούμε στις πρώτες συσκευές, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Η Samsung έχει και αυτή καθυστερήσεις στην κατασκευή του Exynos 8895, αλλά και του Snapdragon 835, κάτι που πιθανότατα θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του Galaxy S8 σε κάποιες αγορές. Ήδη ακούμε για καθυστέρηση μιας εβδομάδας, στο Galaxy S8, ενώ ενδέχεται να δούμε και παραπάνω, αν οι φήμες ισχύουν.

Γενικά περιμένουμε πολύ δυνατές συσκευές τους επόμενους μήνες, αν όμως δεν λυθούν τα προβλήματα στην διαδικασία παραγωγής, ενδέχεται να έχουμε καθυστερήσεις και έλλειψη διαθεσιμότητας. Οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής chip, έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους για να φτάσουν στα 10nm, αφήνοντας την διαθεσιμότητα σε Snapdragon 821 και Helio X25, σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η LG επέλεξε τον Snapdragon 821 για το G6, ενώ η Huawei επιμένει στα δικά της Chips. Μάλιστα είδαμε σύγκριση Mate 9 με το Galaxy S8 στο Geekbench και τα σκορ είναι στα ίδια επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.