Πριν από κάποιο καιρό, είχε δημοσιευτεί μία δοκιμή ανάμεσα στον Snapdragon 801 και τον 810, όπου τα δύο αυτά SoCs “έτρεξαν” το παιχνίδι αγώνων Asphalt 8 στην μεσαία επιλογή ποιότητας γραφικών. Σκοπός του τεστ αυτού, ήταν να βάλει τέλος στις φήμες που ήθελαν  τον Snapdragon 810 να αντιμετωπίζει προβλήματα με την θερμοκρασία. Τελικά αποδείχθηκε πως ο 810 δεν αντιμετώπισε κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

snapdragon-h1

Oι φήμες ξαναφούντωσαν όμως μετά από δοκιμή του One M9 στο GFX Bench, στο οποίο ο Snapdragon 810 που διαθέτει η εν λόγω συσκευή, έφτασε στους 55,4 βαθμούς κελσίου!

Τώρα, η Qualcomm, αποφάσισε να κάνει την ίδια δοκιμή στο Asphalt 8 ανεβάζοντας τον πήχη και βάζοντας την ποιότητα γραφικών στο High. Αυτή τη φορά μέρος στην δοκιμή πήρε και ο διάδοχος του 810, με την ονομασία Snapdragon 815 χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

Η δοκιμή έγινε με 3GB RAM, 5″ οθόνη στα 1080×1920, χωρίς να υπάρχει κεραία ή κεραία ραδιοφώνου, που σημαίνει πως η θερμοκρασία ήταν λίγο πιο ψυχρή στην δοκιμή από ότι σε αληθινές συνθήκες. Αυτή την φορά ο 815 ήταν ο πιο ψυχρός, φτάνοντας μόλις στους 38C, ενώ ο 801 έφτασε στους 42C. Τέλος στην πιο υψηλή θερμοκρασία έφτασε ο 810 ο οποίος άγγιξε τους 44C.

Πιστεύουμε ότι η Qualcomm έχει καλύτερες προοπτικές όσον αφορά τον νέο 815 λόγω του ότι ξεκινάει χωρίς τις φήμες πως είναι ένα SoC με προβλήματα και αναξιόπιστος με τη θερμοκρασία, όπως είχε συμβεί με τον προκάτοχό του Snapdragon 810. Ένας πιο ψυχρός επεξεργαστής θα επηρεάσει θετικά την αξιοπιστία και την διάρκεια ζωής μίας συσκευής αλλά και την αυτονομία της.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.