Νωρίτερα μέσα στο μήνα υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Snapdragon 8 Gen 3 θα κατασκευαστεί από την TSMC με τη χρήση της διαδικασίας των 4nm. Πιο συγκεκριμένα λεγόταν ότι ο εν λόγω επεξεργαστής θα έρθει σε διάταξη 1-4-3, δηλαδή με έναν high performance πυρήνα στα 3.70Ghz, τέσσερις performance πυρήνες και τρεις efficiency. Μάλλον, θα δούμε μια επανάληψη αυτού που συνέβη την προηγούμενη χρονιά και μια υπερχρονισμένη έκδοση, γνωστή ως Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy θα δούμε στη σειρά Galaxy 24.

Ένα tweet από τον Revegnus μέσω του Wccftech συγκρίνει τα χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα των benchmarks μεταξύ του επεξεργαστή της επόμενης χρονιάς Snapdragon 8 Gen 3 και του Snapdragon 8 Gen 4 του 2025. Ο tipster επισημαίνει ότι το τελευταίο θα έχει δημιουργηθεί βάσει της διαδικασίας των N3E της TSMC που αποτελεί τη δεύτερη γενιά της διαδικασίας των 3nm. Μάλιστα, ο Snapdragon 8 Gen 4 θα χρησιμοποιεί τους Oryon Cores της Qualcomm που θα αντικαταστήσουν τους ARM, με καλύτερες επιδόσεις, μια βελτίωση της τάξης του 40%.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Qualcomm αγόρασε τη Nuvia, την εταιρεία πίσω από τους Oryon πυρήνες για 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να επιτεθεί στο Apple M2. Ο Revegnus επισημαίνει ότι ο Snapdragon 8 Gen 3 μπορεί να σημειώσει 6.500 στο Geekbench 5 (multicore), με τον Snapdragon 8 Gen 4 να ανεβαίνει πάνω από τα 9000, 40% υψηλότερα από τον M2. Η διαφορά είναι ο Apple M2 δεν αναμένεται να βρεθεί στο iPhone, αντίθετα ο Snapdragon 8 Gen 4 θα βρεθεί στο Galaxy S25.

revegnus

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.