Ο Snapdragon 660 είναι ένα πολύ δυνατό chipset για την μεσαία κατηγορία, όμως δεν το είδαμε σε πολλές συσκευές φέτος. Οι φήμες όμως θέλουν τον αντικαταστάτη του να ετοιμάζεται ήδη από την Qualcomm. Το νέο chip θα ονομάζεται Snapdragon 670 και θα έρθει στην αγορά στις αρχές του 2018. Επίσης θα είναι στα 10nm, κάνοντας τον SD 670 την πρώτη συσκευή της μεσαίας κατηγορίας, με αυτή την αρχιτεκτονική.

Το επερχόμενο chipset θα έρθει με 8 Kryo πυρήνες, με τους δύο να είναι Kryo 360 για δυνατές επιδόσεις και τους 6 να είναι χαμηλότερων επιδόσεων. Εδώ να σημειώσουμε πως οι Kryo 360 είναι τρίτης γενιάς πυρήνες, ενώ ο Snapdragon 835 και ο 660, έχουν πυρήνες δεύτερης γενιάς (χωρισμένους όμως σε 4+4 και όχι 2+6).

Ο νέος επεξεργαστής θα κάνει χρήση της τεχνολογίας DynamiIQ, της ARM, που περιέχει πυρήνες Cortex-A75 και Cortex-A55. Η νέα τεχνολογία είναι ο διάδοχος του big.LITTLE και είναι πιο ευέλικτη.

Στο κομμάτι των γραφικών έχουμε την επόμενη γενιά Adreno, δηλαδή την σειρά 6. Οι τρέχουσα σειρά χρησιμοποιεί την σειρά 5.

Από ότι φαίνεται ο Snapdragon 670 θα κατασκευαστεί από την Samsung, με χρήση της τεχνολογίας 10nm LPP. Αυτό σημαίνει πως οι πυρήνες θα είναι αναβαθμισμένοι σε σχέση με τα παρόντα chipsets που είναι με τεχνολογία 10nm LPE. Εδώ να σημειώσουμε πως LPE και LPP σημαίνουν Low Power Early και Low Power Plus αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.